22_03_29_erdmost_nincskep

A polgármester értékelte a járványhelyzet

22_03_29_erdmost_nincskep

A polgármester értékelte a járványhelyzet

Csőzik László levelet írt Orbán Viktornak, hogy ne vegye el a kormány az önkormányzatok gépjárműadóját. A polgármester nyilatkozott erről az Érd TV-nek, de beszélt még a piac zárva tartásáról, a védőfelszerelésekről, a zöld számon fogadott segítségkérésekről és az önkéntesek felajánlásairól is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 

Azt, hogy a kormány elvenné az önkormányzatok gépjárműadóját, úgy értékelte a polgármester, hogy: „Ártó a városoknak ez a lépés. Támogatni kellene az önkormányzatokat, mert plusz költségeik vannak például a járvány megfékezésben.” Ehhez képest a járvány megfékezésében is teljesen magukra vannak hagyatva. Nem kapnak sem forrást, sem védőfelszerelést. 

Ugyanakkor sok önkéntes keresi meg az önkormányzatot adományokkal, felajánlásokkal. Volt, aki pénzzel, volt, aki burgonyával, tartós élelmiszerrel segített. Most, a húsvét előtt pár nappal élelmiszercsomagot állítottak össze a mélyszegénységben élő családok részére.

Amikkel hadilábon álltak eddig, azok a védőfelszerelések voltak, amelyek egy részét (nem a testvérvárostól kért adagot) már korábban megrendelte a polgármester Kínából, de még a vámon várnak arra, hogy eljuthassanak a városunkba. Addig Érden 12 varrónő készíti jelenleg is a maszkokat, amelyeket el fognak juttatni minden érdihez.

Az ingyenesen hívható zöldszámmal kapcsolatban elmondta Csőzik László, hogy valakinek a hallókészülékébe kellett elemet vásárolni, valaki csak 1kg kenyeret kért, valaki viszont vodkáért szerette volna elküldeni a gondozó központ munkatársát. (Az ingyenesen hívható zöld számon: 06-80-204-949, tudnak segítséget kérni a pl. veszélyeztetett korú lakók a bevásárlások elintézéséhez, gyógyszerek kiváltásához).

Csőzik László azt is elmondta újra, hogy amíg szigorú intézkedések élnek az egész országban a járvány megfékezéséért, addig nem fog kinyitni a piac. Ez egyrészt azért is okafogyottá vált, mert a  piacon árulókat megkeresték, és létrehoztak egy listát azokról, akik vállalják a házhoz szállítást. De ami a legfontosabb, hogy elkerüljék a fertőzésveszélyt azaz azt, hogy éppen a veszélyeztetett korosztály zsúfolódjon össze ott. 

Végül kitért arra is, hogy sokan keresték meg azzal, hogy hétvégén tele van a Duna-part. Csőzik László azt kéri, ha lehet, ne menjünk sok ember közé.

(A miniszterelnöknek írt levél Csőzik László Facebook oldalán olvasható.)

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Városgazda munkatársai és a helyi tűzoltók megállás nélkül dolgoznak, hogy a lakosság

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email