22_03_29_erdmost_nincskep

Otthonosan mozognak a színpadon (is) az érdligetisek

22_03_29_erdmost_nincskep

Otthonosan mozognak a színpadon (is) az érdligetisek

A héten zajló Érdligeti napok a Mi mit tudunk elnevezésű gálával indult hétfőn este a Szepes Gyula Művelődési Központban, ahol a színpadon bizonyíthatták az iskola legjobbjai milyen ügyesek a különböző előadóművészetekben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Jelesen a táncban, zenében, éneklésben és a színészetben. Az Érdligeti Általános Iskola több, mint száz tanulója fürdött a reflektorok fényében és családjuk és pedagógusaik büszke, elismerő tekintetében a színpadon. 

Az est a hamarosan ballagó 8. osztályosok keringőjével vette kezdetét, de a kicsik például „tűztáncot” is előadtak; voltak, akik néptáncoltak, a Masters SE sokszoros díjnyertes párosa, Major Beatrix és Koncsek József akrobatikus rock & rollt adott elő. Sőt, a tánc evolúciójának is szemtanúi lehetett a közönség a 20. század második felétől kezdve, Elvisen, a Grease-en, majd a Macarenán és a Gangnam Style-on át egészen napjainkig, pár percen belül végigrohantunk a táncokon az érdligetisek produkciójának köszönhetően.

A versszavalók és prózamondók is rendesen kitettek magukért: volt, aki csacsiért sírt-rítt, volt, aki nagy nehezen bár, de segített Dorottyának legyőzni a hisztit, volt, aki első óvodai napjáról mesélt versben, és volt, aki édesanyja első (nem annyira jól sikerült) süteményéről, végül azt is megtudtuk, mit is gondolnak húsvétkor a nyuszik rólunk, emberekről. Az 1/b pedig Janikovszky Éva írását adta elő rendkívül hitelesen felnőttekről és az ő gyereknevelési szokásaikról, illetve gyerekekről és az ő felnőttnevelési szokásaikról.

Persze a zene sem maradhatott el: a ligetisek furulyáztak, zongoráztak és énekeltek. Az alsósok kórusa a Valahol Európában című musicalből adott elő több részletet, amiért (teljesen érthetően) hatalmas vastapsot kaptak a közönségtől.

Akár szavaltak vagy énekeltek, akár zenéltek vagy táncoltak a ligetisek, egy dolog közös volt bennük: otthonosan mozogtak a színpadon. Nem izgulták (túl) a dolgot, örömből és örömmel adták elő a produkcióikat és magukat a Szepes színpadán. 

Ha fölgyújtjuk a gyermekben a veleszületett szikrát, azzal mindig olyan magaslatok felé nyitunk utat, amilyenekről álmodni sem mertünk volna.

-idézte Dósa Emese, a rendezvény 8/c-s házigazdája Kristine Barnett szavait. Az est azt tanúsította, hogy a szikra valóban megvan a gyerekekben, és persze azt is, hogy az Érdligeti pedagógusai nagyon értenek hozzá, hogy meggyújtsák ezt a bizonyos szikrát.

 

További cikkeink

További cikkeink

Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email