22_03_29_erdmost_nincskep

Óriási áremelkedés jöhet a húsáruknál

22_03_29_erdmost_nincskep

Óriási áremelkedés jöhet a húsáruknál

A takarmányárak annyira megnőttek, hogy muszáj a piaci árakat is növelni. A drágulás akár a 20-25 százalékot is elérheti, így 1 kg csirkemell filé közel 2000 forintba kerülhet majd. A Baromfi Termék Tanács szerint ráadásul további drágulásra is számítani lehet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ATV híradójának tudósítása emlékeztet, hogy a már most is sokba kerülő hús további 25 százalékkal drágulhat. A Baromfi Termék Tanács titkára a híradónak azt monda, hogy a drágulást a takarmányárak növekedése okozza, ami a jövőben is folytatódhat. Molnár György szerint, ha a takarmányárak emelkedése folytatódik, de közben a felvásárlási árak nem növekednek, akkor a termelőnek már nem lesz érdemes tovább ezzel foglalkoznia.

A riportban Ifj. Papp László, a Hajdúhús 2000 húsüzem vezetője azt hangsúlyozta, hogy a pandémia megviselte az ipart. De az utóbbi időben nemcsak a takarmány, hanem az élő állatok tőzsdei ára is növekedett, ami szintén hozzájárul az ár növekedéshez. Szerinte – mivel a magyar ember „árérzékeny” – a drágulás visszább fogja húzni a keresletet.

Nem kizárt, hogy a csirkemell jelenleg 1100-1500 forintba kerülő kilójának ára akár 1900 forintra is emelkedhet, míg a csirkecombé 700-ról 900 forintra, a sertés karajéért pedig 1700 helyett több mint 2100 forintot kell majd leszurkolni.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email