Ő kapta idén a Bella István-díjat!

Nagy Zsuka költő-írónő kapja idén a 2008-ban Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyar Írószövetség által alapított Bella István-díjat. Az elismerést szűk körben vehette át.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából idén már január 21-én átadták a Bella István-díjat, melyet ezúttal a fiatal költő-írónő Nagy Zsuka vehetett át a Polgárok Háza közgyűlési termében.

„Bella István Szeretkezéseim című kötetét nagyon szerettem, mikor ifjú voltam és elő is vettem most, hogy megkaptam a díjat. Szépséges szerelmes versek vannak benne. Bella István valóban egy atmoszférikus ember volt. Nagy megtiszteltetés, hogy idén én kaptam a díjat” – fogalmazott az elismerés átvételét követően az idei díjazott, Nagy Zsuka.

A Bella István díjat az egykor Érden élő Kossuth-díjas költőről nevezték el az elismerés alapítói, a Magyar Írószövetség és Érd önkormányzata. A díjat az a költő kaphatja meg, aki munkásságában kötődik a nemzeti irodalom értékes hagyományaihoz, a költői, műfordítói pályán eredményeket ért el és a fiatal vagy a középnemzedékhez tartozik.

A díjat a Magyar Írószövetség elnökéből, az elnökség által megbízott három tagból és Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselőjéből álló kuratórium ítélte oda.