22_03_29_erdmost_nincskep

Nyílt nap a Marianum Gimnáziumban

22_03_29_erdmost_nincskep

Nyílt nap a Marianum Gimnáziumban

A 2020-as tanév beiskolázási rendjéről, és az intézményre vonatkozó speciális tudnivalókról, illetve az iskolában folyó oktatásról, nevelésről tartottak tájékoztatót ma délelőtt a Marianum Gimnáziumban. A diákok és szüleik nyílt órákon is részt vehettek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Harmadik gimnáziumi évfolyamát indítja el 2020 szeptemberében a Marianum iskola. Az új évfolyamra 34 diákot vesznek fel; az osztály egyik fele emelt óraszámban német nyelvet, a másik fele angolt tanul majd, emellett matematikából is az átlagosnál magasabb óraszámuk lesz a gimnazistáknak.

A 34 helyből 17-et az intézmény tölt be olyan gyerekekkel, akik most a Marianum nyolcadikos tanulói.

– Iskolánk 8 plusz 4 évfolyamos intézmény. A pedagógiai programunkban foglaltaknak megfelelően megvan a lehetőség arra, hogy a tantestület döntése alapján, felvételi nélkül átkerülhessenek a gimnáziumi osztályba olyan nyolcadikos diákok, akik az általános iskolát is itt végzik  – mondta tudósítónknak Takácsné Tóth Noémi igazgató.

A fennmaradó 17 helyre  jelentkező nyolcadikosoknak központi írásbeli felvételi vizsgát kell tenniük, és vár rájuk egy elbeszélgetés is. Emellett az intézmény motivációs levelet kér a szülőktől, amelyben bemutatják a családot, és ki kell tölteniük egy jelentkezési lapot (az iskola honlapjáról letölthető itt). Fentiek mellett kérik a gyermek keresztlevelének másolatát is.

Szóbeli elbeszélgetésre azokat a tanulókat  hívják be, akik elérik a központi vizsgadolgozatok eredményei és a hozott pontok alapján megállapított ponthatárokat. (A hozott pontszámoknál a 7. év végi és 8. félévi tantárgyi eredményeket összegzik magyarból, matematikából, történelemből, idegen nyelvből, kémiából, fizikából, biológiából, földrajzból és informatikából.) A szóbeli beszélgetés – ami a motivációs levél alapján történik – február 24-én lesz majd.

Az, hogy a gyermek milyen felekezetű, nem számít a jelentkezésnél, de a tapasztalat az, hogy – katolikus fenntartású iskoláról lévén szó – többségben vannak a katolikus diákok.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email