22_03_29_erdmost_nincskep

Nyárbúcsúztató, harmóniában

22_03_29_erdmost_nincskep

Nyárbúcsúztató, harmóniában

Zenével, tánccal, színpadi produkciókkal búcsúztatta a nyarat a Harmóniáért Közhasznú Egyesület. A fogyatékkal élő és pszichiátriai betegeket ellátó szervezet 8. alkalommal tartotta meg ezt a rendezvényt – miután az udvarukat már kinőtték, a Földrajzi Múzeum kocsiszínjében került sor a mulatságra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Ellátottjaink mellett örömmel fogadtuk azokat az érdeklődőket is, akik pszichiátriai betegségben szenvednek, vagy valamilyen fogyatékossággal élnek. Vendégül láttuk a százhalombattai Sérültekért Alapítvány Felhőjárók Drámacsoportjának tagjait is, akik egy mozdulatszínházi produkcióval érkeztek hozzánk – mondta tudósítónknak Seres Luca, az intézmény vezetője.

A délelőtt folyamán fellépett még Miki, a kamionos, az “Őszi Romantika” Nyugdíjasház lakói szavaltak, Ignác Dávid klarinéton játszott, a Tranzit Zenekar pedig ebéd előtt és alatt húzta a talpalávalót a vendégeknek. A támogatók jóvoltából idén is rendeztek https://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgbolát, amelyen a plüssállattól a lakásfelszerelésig számtalanféle ajándék talált gazdára.

Nem maradhatott el a közös ebéd sem.A sokféle program mellett volt idő a beszélgetésre, ismerkedésre is, hiszen ezek az intézménnyel kapcsolatban álló érdi és környékbeli lakosok nem feltétlenül ismerik egymást.

Mint Seres Luca elmondta, négyféle szolgáltatást nyújtanak: a nappali pszichiátriai foglalkozás tíz fővel, a fogyatékos nappali ellátás tizenegy fővel működik. Közösségi pszichiátriai gondozást hatvanhat embernek nyújtanak – ez az ellátottak otthonában történik. A támogató szolgáltatásban (személyi segítés és szállítás) huszonheten részesülnek. Vannak, akik több szolgáltatást is igénybe vesznek; így aztán összesen kilencvenhárom érdi és környékbeli lakosról gondoskodnak folyamatosan. Közülük mintegy ötvenen jöttek el a nyárbúcsúztatóra.

– Nagy előnye ezeknek a rendezvényeinknek, hogy összekovácsolja az ellátottakat. Fontos, hogy új emberekkel is ismerkedjenek – és ez az a közeg, ahol erre lehetőségük van – ezt már Maximovits Ibolya, az egyesület elnöke mondta. – Van, aki csak a saját lakókörnyezetében érzi jól magát, így igen nehéz kimozdítani – és elsősorban a hasonló betegségben szenvedőkkel szeretnek kommunikálni, így csak a kisebb közösséget kedvelik. Célunk, hogy minél többen rádöbbenjenek: a betegségük nem egyedi, mások is küszködnek hasonló problémákkal, így nincsenek egyedül – hangsúlyozta az egyesület elnöke.

Bővebb információt az egyesületről itt találnak az érdeklődők.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email