22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: a szünetig bírta a Fradi tempóját az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: a szünetig bírta a Fradi tempóját az ÉRD

Jól kezdett és sokáig tartotta magát a jóval esélyesebb FTC-Rail Cargo Hungaria vendégeként az ötödik fordulóból pótolt bajnokin az ÉRD női kézilabda csapata. A szünet után viszont megtorpant Horváth Roland együttese, így a zöld-fehérek sima, 35-18-as győzelmet arattak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Élő, szöveges közvetítésünket ide kattintva érheti el!

Kemény feladat elé nézett az ÉRD az új év első mérkőzésén, hiszen a Népligetben kellett összecsapnia az NB I-ben még százszázalékos FTC-Rail Cargo Hungariával. Horváth Roland lányai azonban egy cseppet sem voltak megszeppenve és már az első percektől megmutatkozott az az összeszedett és koncentrált játék, melyet a Vác ellen is nyújtottak.

De természetesen a hazaiak sem adták könnyen magukat, hiszen mindkét kapus alaposan megnehezítette a támadók dolgát, Janurik Kinga védései mellett pedig pontos indításokkal vette ki a részét. Más kérdés, hogy ezeket Györkös Rebeka is nagy hatásfokkal hárította. Ennek köszönhetően pedig az ÉRD olyannyira nem akart leszakadni, hogy húsz perc után Szabó Kitti révén még 8-7-re vezetett is.

Elek Gábor időkérésével viszont helyre rakta övéit, akik a játékrész hajráját megnyomva 13-10-es előnnyel fordulhattak.

A második játékrészt viszont nem kezdték gól a vendégek. A hazaiak Janurik bravúrjai mellett gyorsindításokkal tíz perc alatt 19-10-ra léptek meg. A beragadó ÉRD első góljára is közel kilenc percet kellett várni, amely után a vendégek nem tudtak visszazárkózni.

A félidő derekán Julia Behnke révén már 24-14-re vezetett a házigazda, amely előnyét a végjátékban tovább növelte és végül 35-18-as győzelmet aratott.

Az ÉRD legközelebb január 20-án lép pályára, amikor a Magyar Kupa harmadik fordulójában az NB I/B-s Hajdúnánási SK vendégeként játszik, míg a bajnokságban január 27-én szerdán, 16 órakor a Motherson Mosonmagyaróvárt fogadják.

Női kézilabda NB I, 5. fordulóból pótolt mérkőzés
FTC-Rail Cargo Hungaria-ÉRD 35-18 (13-10)
Elek Gyula Aréna, zárt kapuk mögött. V: Benya-Hantos, Rózsahegyi
Gólszerzők: Malestein 9, Schatzl Nadine 5, Kovács Anett 4, Márton G. 3, Szucsánszki, Stolle, Bölk, Tóth N., Háfra N. 2-2, Pásztor, Klujber, Kovacsics, Behnke 1-1, ill. Paróczy 5, Szabó K. 4, Fekete B., Walfisch 3-3, Mézes, Sztankovics, Landi 1-1
Hétméteresek: 5/4, ill. 2/2
Kiállítások: 2, ill. 6 perc

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email