22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: az idényben már harmadszor csapnak össze

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: az idényben már harmadszor csapnak össze

2020-ban negyedszer találkozik egymással az ÉRD és a Vác női kézilabda csapata, ezek közül az új idényben egy edzőmeccs és egy bajnoki után ismét összecsap Horváth Roland és Szilágyi Zoltán együttese.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Zárt kapuk mögött rendezik 2020 utolsó teljes fordulóját a női kézilabda NB I-ben, hiszen december 30-án 18 órától hét találkozót tartanak a 20. fordulóban.

Az Európa-bajnokság alatt az ÉRD javában készült a folytatásra, így a Siófokkal és a Fehérvárral is közös edzésen vettek részt Győrffy Alexandráék.

Az ÉRD legutóbb október 28-án, 64 nappal ezelőtt lépett utoljára pályára, az a fellépés jól is sikerült Walfisch Mercédeszéknek, hiszen hazai környezetben győzték le 33-28-ra a Dunaújvárost. Igaz, a Vác sem mostanában játszott utoljára, miután Kácsor Grétáék november 21-én a cseh Banik Most vendégeként győztek az EHF-Kupában 42-41-re.

Az ÉRD és a Vác a nyári felkészülési időszakban találkozott legutóbb az ÉRD Arénában, ahol Helembai Fannyék 32-25-re győztek, majd a bajnokság hetedik fordulójában, a Dunakanyarban is megtartották a két pontot, hiszen 33-20-ra nyertek.

Egy ilyen hosszú meccs nélküli időszakban a forma nem feltétlenül mérvadó, ugyanakkor mindkét fél két meccset nyert három vereség mellett legutóbbi öt fellépésén.

Az ÉRD két győzelemmel és öt vereséggel a tabella tizenkettedik helyén áll, míg a váciak négy siker mellett ötször kaptak ki, így a hetedik helyet foglalják el.

A hazaiak házi góllövőlistáját Walfisch Mercédesz vezeti 37 góllal, mögötte két korábbi váci játékos, Szabó Kitti és Paróczy Sára állnak 25 és 23 találattal. A váciak leggólerősebb játékosa Kácsor Gréta, aki már 40 gólnál jár, de Diószegi Nikolett csak tízzel, Hámori Konszuéla és Szanja Radoszavljevics tizenegy góllal vannak tőle lemaradva.

A december 30-án 18 órakor zárt kapuk mögött rendezett ÉRD-Váci NKSE mérkőzést Bóna Szabolcs és Földesi Csaba vezeti.

Női kézilabda NB I, 20. forduló, ÉRD Aréna, zárt kapuk mögött
12.30., 18.00:
ÉRD-Váci NKSE

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email