22_03_29_erdmost_nincskep

Négyszer nagyobb az új parkvárosi víztorony

22_03_29_erdmost_nincskep

Négyszer nagyobb az új parkvárosi víztorony

Az eddigi 50 köbméteres víztározó helyét egy négyszer nagyobb térfogatú vette át az elmúlt hetekben a felső-parkvárosi Fonó utcában. A Modern Városok Program részeként létrejött beruházással évtizedes problémát oldottak meg, miközben az eddigi hidroglóbusz más településen áll szolgálatba.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Dönteni kellett a régi víztorony sorsáról, hogy mi is legyen vele, mert nem volt egyértelmű a szerződés alapján, hogy a vállalkozónak kötelessége-e elvinni saját költségére, vagy nekünk kell megtartanunk. Végül az a döntés született egy kedvező megkeresés folytán, hogy Délegyháza önkormányzata veszi át és ráadásul még pénzt is kapunk érte” – vágott a projekt közepébe a víztorony bejárása során Csőzik László.

A polgármester emlékeztetett, Parkvárosban több évtizedes probléma volt a nem megfelelő víznyomás.

„Huszonévesen, alpolgármesterként emlékszem a borzasztó vízhiányok időszakára, amikor egész Parkvárosban hörögtek a csapok, zuhanyozni csak a hajnali órákban lehetett nyaranta”

– mondta, kitérve arra, hogy az akkori időszakban a gerincvezeték lefektetésével sikerült ezt enyhíteni, de a régi 50 köbméteres víztorony kapacitása elenyészően kicsi a lakossági igények kielégítéséhez.

A városvezető kitért rá, az új, négyszer nagyobb, 200 köbméteres térfogatú, 41 méter magas víztorony nem csak a lakosságot szolgálja ki, hiszen a nem egész 400 millió forint értékű projekt részeként a víztorony közvetlen kapcsolatban lesz a jövőre átadandó Fenyves-Parkvárosi Köznevelési Centrummal és a hozzá tartozó létesítményekkel, így például az uszodával is.

Csőzik László a parkvárosi fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta, a napokban derül ki, nyert-e a város azon a pályázaton, mellyel létrejöhet a városrész első igazi parkja. „Mindig mondtuk, hogy ennek a városrésznek a nevében ott szerepel a park szó, de valójában nincs benne egy szál, igazán értelmezhető park sem.  Az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosság pályázatán indultunk a múlt héten, melynek hamarosan kiderül a sorsa.”

„Aztán itt van a bő két évtizedes problémát jelentő Lőtér-projekt, amit a lakosok nem szerettek, ugyanakkor a víztorony mellett fekvő területen mégis ott van egy páratlan természeti szépségekkel rendelkező terület, aminek a jogi hovatartozása és jövőbeli funkciója rendezetlen ma. Szeretnék utánajárni ennek a dolognak, szeretném, ha

egy megoldásra váró projektként szabadidőpark vagy természeti értékeket bemutató tanösvény, más látványosság épülhetne,

ami nem azzal jár, hogy növeljük a lakosságot, hanem vonzóbbá, élhetőbbé tesszük ezt a környezetet és behozunk egy sor olyan funkciót, amely hiányzik ebből a városrészből” – fűzte hozzá Csőzik László.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email