22_03_29_erdmost_nincskep

Mentorszülőket képeztek

22_03_29_erdmost_nincskep

Mentorszülőket képeztek

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Slachta Margit Szociálpolitikai Intézet finanszírozásában mentorszülői tréningen vettek részt az Életfa Csoport Egyesület tagjai. A mentorszülőképzésen azt sajátíthatták el, hogyan támogathatják, segíthetik egymást még jobban az élet több területén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A mentorszülők autizmussal és egyéb sérüléssel élő gyermeket, fiatalt nevelő szülők, akik sorstársi segítséget nyújtanak a frissen diagnosztizált gyermekek szüleinek tapasztalataik átadásával, információnyújtással.

A Down Alapítványtól érkeztek szakemberek Érdre, akik az Életfa Egyesület anyukáinak tartottak egy három alkalmas kurzust, aminek a lényege, hogy a mentorszülők – akik szintén kacifántos gyermeket nevelnek – segítséget, lelki támaszt, hasznos információkat nyújthassanak más, sorstárs szülőknek. 

A mentorszülő olyan szülő, akik maga  is érintett és  önkéntesen, ingyenesen  nyújt sorstársi segítséget  a  hozzá  fordulók  számára  autizmushoz, ADHD szindrómához, vagy a halmozottan sérült gyermekekhez  kapcsolódó kérdésekben. Meghallgatja az őt megkeresők problémáit, megosztja saját  tapasztalatait, információt  nyújt  (intézményekről, szervezetekről, fejlesztő módszerekről, támogatásokról, kedvezményekről, szakirodalomról, stb.), szükség  esetén  más  szakemberhez,  szervezethez irányítja a tanácsot kérőt.

 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email