Megújult a BKK utazástervező alkalmazása

Új funkciókkal bűvült a Futár, a Budapesti Közlekedési Központ utazástervező alkalmazása. Már választható az osztott képernyős nézet, új funkció az elrendezés beállítása menüpont, továbbá a megújult alkalmazás már a bizonytalan indulásokat is jelöli, narancssárga színnel.

Új funkciókkal bűvült a Futár, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) utazástervező alkalmazása - tájékoztatta a társaság kedden az MTI-t. A közlemény szerint az új funkciók bevezetésekor figyelembe vették a felhasználók igényeit; az applikáció frissítése már letölthető. 

A megújult Futár alkalmazásban választható az osztott képernyős nézet: egyszerre látható az okoseszközök képernyőjén a térképes megjelenítés, valamint a megállóhelyi indulások és a menetrendi információk. Új funkció az elrendezés beállítása menüpont is, amelynek révén az alkalmazás egyénre szabható és könnyebben kezelhető. A böngészés hatékonyabb használata érdekében feltüntetik továbbá a térképközéppontot, amely útiterv készítésekor vagy a megállóhelyi indulások böngészésekor is hasznos lehet.

A megújult alkalmazás már a bizonytalan indulásokat is jelöli, így a megszokott zöld (valós idejű) és fekete (tervezett indulási időpontok) jelzés mellett ezentúl egy új, narancssárga jelöléssel is találkozhatnak a felhasználók. Ez utóbbi akkor jelenik meg, ha az adott jármű haladását valami akadályozza, például dugóban áll.

A Futár alkalmazás 2014 októbere óta segíti a budapesti közlekedők mindennapjait. Az elmúlt években több mint egymillióan töltötték le az okostelefonos alkalmazást, és naponta csaknem félmillióan használják az applikációt - írta a BKK.

forrás: bkk.hu