22_03_29_erdmost_nincskep

Megújul a könyvtár

22_03_29_erdmost_nincskep

Megújul a könyvtár

A Csuka Zoltán Városi Könyvtár felnőttkönyvtára augusztus 22-én nyitja meg újra kapuit. A nyári zárás ideje alatt felújítják a létesítményt: javítják a vakolatot, és lefestik a falakat kívül és belül. Nemcsak az olvasóterem, hanem az irodák, mellékehelyiségek is megújulnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Hivatalnok utcai két könyvtárépület több lépcsőben újult meg az elmúlt években: a gyermekkönyvtár 2014-ben új tetőt kapott, majd a belső festési munkálatok után tavaly nyáron az épület homlokzatát, az ablakokat, a lábazatot és az ereszburkolatot is újrafestették.

Idén a felnőttkönyvtáron a sor: minden helyiséget – az olvasóteremtől a konyhán át az emeleti irodákig – kifestenek, kívül javítják a homlokzat hibáit, és az ablakokat, valamint a bejárati ajtót is újramázolják, az épület falait lefestik.

– Nagyon szépen, tisztán dolgoznak, vigyáznak a könyvekre, bútorokra. Felnőttkönyvtárunk polcain mintegy 65-70 ezer könyv található; a falnál álló polcokat kiürítettük, eltávolítottuk – 3-4 ezer könyvet kellett, illetve kell a napokban megmozgatnunk. A szabadon álló polcokat letakarták, így az ezeken található könyveket nem kellett más helyiségbe vinnünk – számolt be a munkálatok részleteiről Sebestyénné Majchrowska Ewa, a Csuka Zoltán Városi Könyvtár igazgatója.

 

Mint képeinken is látható, az épület megtartja régi színeit: a falak fehérek, a nyílászárók sötétbarnák lesznek.

A könyvtárban más átalakítások is történtek az elmúlt esztendőkben: az épületet klimatizálták, az udvari járdát átalakították, újraburkolták a terasszal együtt, és új tájékoztató táblát helyeztek el a bejáratnál.

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email