22_03_29_erdmost_nincskep

Megnyílt az Érdi Művésztelep kiállítása Szekszárdon

22_03_29_erdmost_nincskep

Megnyílt az Érdi Művésztelep kiállítása Szekszárdon

Egészen január végéig látogatható a szekszárdi Művészetek Házában az Érdi Művésztelep kiállítása, melyet december 4-én nyitottak meg tizennégy érdi művész több mint ötven alkotásával.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint a megnyitón is résztvevő Csőzik László, Érd polgármestere közösségi oldalán kiemelte, egy városnak vannak látható és láthatatlan építőkövei, a láthatókra vigyázni kell és újakat építeni rájuk, de a láthatatlanok is legalább annyira értékesek, hiszen ezek az érdi polgárok életkedvének, tenni akarásának, hitének, bizalmának, kreatív gondolatainak építőkövei – húzta alá, kiemelve, hogy az Érdi Művésztelep alkotásai is ilyen építőkövek, hiszen ötletből és ihletből, illetve Érd és az alkotómunka szeretetéből válnak láthatóvá.

Az Érdi Művésztelep tizennégy kortárs művészének több mint félszáz alkotásával december 4-én a szekszárdi Művészetek Házában megnyílt tárlat hétfő kivételével január 30-ig minden nap 10 és 17 óra között tekinthető meg.

A polgármester emlékeztetett, az Érdi Művésztelep helyi és vendég képzőművészei már 2009 óta járulnak hozzá Érd kultúrájának gazdagodásához és identitásunk erősödéséhez. Az azóta készült alkotások pedig időről időre megtekinthetőek az Érdi Galéria tárlatain, de vándorútra is kelnek, hiszen legutóbb például Sárváron nyílt kiállítás az érdi alkotásokból.

Csőzik László kifejtette, a járvány miatt 2020-ban és 2021-ben is elmaradt a nyári kéthetes művésztelep a Bolyai Iskolában, de ennek ellenére is 150 alkotás készült az elmúlt években, melyek a városban maradtak és újabb kiállítások alapjai lehetnek.

„A sok Kossuth- és Munkácsy-díjas művészt is összefogó Művésztelep továbbra is megmutatja nekünk az érzékek és értékek birodalmát, ahogyan az alkotók látják”

– húzta alá Csőzik László, aki elkísérte az érdi képzőművészeket a szekszárdi megnyitóra is, ahol Kéri Mihály, az Érdi Galéria és Művésztelep vezető kurátoraként készítette elő a tárlatot, melyet Berlinger Attila, a szekszárdi Művészetek Háza ügyvezető igazgatója és Baky Péter Munkácsy Mihály-díjas festőművész nyitott meg.

„Örülök, hogy jelen lehettünk az eseményen, és a sokrétű érdi kulturális életből egy nagyon fontos és látványos alkotóelemet megmutathattunk a szekszárdiaknak és Tolna megyeieknek is”

– zárta sorait Érd polgármestere.

A kiállításon Aknay János, Csetneki József, Hudák Maja, Kalocsai Enikő, Karsch Manfred, Kéri Mihály, Kovács Johanna, Puha Ferenc, Rautner Fritz, Sz. Varga Ágnes, Székács Zoltán és Wrobel Péter festő- és Eőry Emil, illetve FeLugossy László képzőművészek alkotásai tekinthetőek meg.

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email