22_03_29_erdmost_nincskep

Kutyaterápia és régi-új programok

22_03_29_erdmost_nincskep

Kutyaterápia és régi-új programok

Egy kutya nemcsak társ vagy házőrző lehet, hanem jutalom és motiváció is. Azoknak a tartósan beteg gyerekeknek mindenképp, akik részt vettek az Életfa által szervezett kutyás terápiás programon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Nem gondoltam, hogy ilyen jól fog sikerülni, le vagyok nyűgözve! A fiam most volt itt először, új helyen, új emberek között.  Féltem, nem érzi majd jól magát, de erről szó sem volt, sőt, inkább boldognak láttam! Szerintem máskor is jövünk” – mondta mosolyogva az egyik anyuka az Életfa Csoport Egyesület múlt keddi kutyás terápiás programján, amit az Azúr Segítőkutyás Egyesület önkéntesei, Belényi Beatrix és Bernáth Zsóka tartottak a sajátos nevelési igényű, illetve tartósan beteg gyermekeknek. Mint elmondták, a kutya motiválja a gyerekeket, élvezetesebbé teszi számukra a feladatokat. A foglalkozás végére azok is feloldódtak, akik egyébként nem szívesen érnek hozzá a kutyákhoz – most azonban megsimogatták, jutalomfalattal etették őket. Mivel ezek vizsgázott, terápiás kutyák, sokkal fegyelmezettebbek, mint az átlagos házi kedvencek, a gyerekeket nem ijeszti meg egy-egy hirtelen mozdulatuk.

„Szeretnénk legalább öt-hat kutyaterápiás alkalmat, amennyiben sikerült erre pályázati forrást nyernünk. A mai egy bemutatkozó alkalom volt, és úgy látjuk: nagyon jól sikerült” – monta Jakab-Balázs Linda, az egyesület elnökségi tagja, akitől megtudtuk azt is: a nyár nagyon aktívan telik az életfásoknál.

Biatorbágyi bringakirándulás, hyümölcsszedés, szappankészítés, piknikkel egybekötött zeneterápiás foglalkozás szerepelt eddig a programkínálatban, és terveznek élményfestést, valamint egy szövő-fonó napot Tamaskáné Jakab Margit iparművésznél. Újraindul az úszásterápia is, amit tavaly nagyon megkedveltek a szülők és a gyerekek. Ezek a programok nemcsak szórakozást jelentenek, hanem a közösséget is összekovácsolják: az azonos élethelyzetben lévő szülőknek társaságot, támogatást nyújtanak – és sok esetben nyitottak az érdeklődők számára is.

Az augusztus a pihenésről szól majd, de szeptemberben újra indulnak a különféle fejlesztő és egyéb alkalmak. Az Életfa közössége továbbra is várja a kacifántos gyermekeket nevelő szülőket; további információt a honlapjukon és az Életfa Közösségi Tér facebook-oldalon találhatnak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email