22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: így kell hazatérni!

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: így kell hazatérni!

Kiütéses sikerrel tért vissza a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokába a VMG DSE, amely a férfi kosárlabda NB II Közép B-csoportjának 12. fordulójában a sereghajtó Pilis Basketet győzte le 108–53-ra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Legutóbb 2020. március 8-án lépett pályára a gimnázium tornacsarnokában a VMG DSE, amely a felkészülést is itt kezdte meg a 2020/21-es szezonra. Valaczkay Gáboréknak viszont csak néhány hetük maradt alapozni és szeptember közepe óta nem is tudtak edzeni, hazai mérkőzéseiket eddig az albertfalvai Camugo Sportlab Kosárlabda Csarnokban játszották.

A három győzelemmel és öt vereséggel álló érdiek azonban az új évben visszatérhettek az intézménybe és a tabella utolsó helyén álló Pilis elleni találkozó előtt már három edzést is tartottak.

Ennek ellenére a lelkes fiatalokkal kiálló vendégek tripláikkal a mérkőzés első negyedében sok borsot törtek a hazaiak orra alá. De hiába nem működött olajozottan a VMG védekezése az első tíz percben, a 21 kapott pont mellett Miháczi Ádámék 32-t dobtak.

Aztán a második játékrészben egyre többet hibázott távolról a Pilis, amely magasember nélkül állt ki, ezt kihasználva a palánk alatt pedig eredményes volt a VMG és a nagyszünetre már 48–31-es előnyben volt.

A fordulás után egyre egyoldalúbbá vált a mérkőzés, Takács Áron kipontozódása ellenére is folyamatosan nőtt a VMG előnye és még az is a levegőben lógott, hogy új pontrekord születik. Végül az érdiek ettől két kosárral elmaradtak és nem tudták beállítani a 2019. novemberi – szintén Pilis Basket elleni – csúcsot, amikor 110–55-re nyertek, most viszont „csak” 108–53-ra.

„Háromszor tudtunk edzeni a meccs előtt, azt gondolom, ez a támadójátékon látszott is, mert voltak jó megoldásaink. Nyilvánvalóan jót tesz a játékosoknak, hogy több mint három hónap után újra edzhetnek, ezért bízom abban, hogy ez a mérkőzéseken is látszani fog”

– kezdett bele a mérkőzés értékelésébe Valaczkay Gábor.

„A támadásunkkal nem volt gond a meccs elején sem, de a védekezésbe nem raktunk elég energiát, sok könnyű kosarat kaptunk, de a második félidőben jobbá tettük a védekezést és sok indításos kosarat tudtunk szerezni, így alakult ki a nagyarányú különbség”

– tette hozzá a vezetőedző.

A VMG DSE kilenc mérkőzés után négy győzelemmel és öt vereséggel áll a tabella kilencedik helyén. Morauvszki Gergelyék legközelebb január 20-án, szerdán a Budafok II, majd január 22-én a Monori SE vendégeként is pályára lépnek. A következő hazai mérkőzést január 31-én, 16 órakor, az ELTE-BEAC ellen vívják a VMG-ben.

Férfi kosárlabda NB II, Közép B-csoport, 12. forduló
VMG DSE–Pilis Basket 108–53 (32–21, 16–10, 28–13, 32–9)
A VMG DSE pontszerzői: Morauvszki, Miháczi 25-25, Takács Á. 18, Kerényi 14/9, Naser 14, d’Avino 10, Cseresznyés 2

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email