22_03_29_erdmost_nincskep

A kézi utánpótlást támogatja a jövőben a város?

22_03_29_erdmost_nincskep

A kézi utánpótlást támogatja a jövőben a város?

„ A jövőben az utánpótlás erősítésére összpontosítjuk erőinket, hogy az érdi szülők érdi lányainak szurkolhassunk a lelátókról!" - írja Csőzik László Facebook oldalán. Érd polgármestere azt írta, hogy ugyan óriási eredményeket ért el a város női kézilabdacsapata, de a jövőben ez nem fenntartható.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Óriási teljesítmény volt, amit a lányok és edzőik eddig elértek, de a város csak tavaly 400 milliót költött a csapatra, az idei finanszírozási igény viszont már 700 millió lenne. (A Sport Kft. eddigi összvesztesége 1 milliárd, az adófizetők pénzéből a részére nyújtott, eddig vissza nem fizetett tagi kölcsön mértéke pedig ugyancsak 1 milliárd forint.) Ezt nem engedhetjük meg magunknak, az amúgy is csekély rendelkezésre álló forrás kell az utakra, járdákra és vízelvezetésre. A jövőben az utánpótlás erősítésére összpontosítjuk erőinket, hogy az érdi szülők érdi lányainak szurkolhassunk a lelátókról!

A posztja alatt többen nem tetszésüket nyilvánították ki, amire reagált a városvezető:

 „…nem ellenük irányul, fantasztikusak a lányok. Csak nincs ennyi pénzünk, lépni kell, mert ez a szakadékba visz, és fenntarthatatlan. Higgye el, a felelősségteljes hozzáállás és a város egészének érdeke vezet, és a csapat szakmai vezetőit is bevonom a megoldáskeresésbe a jövő héten.”

„…belenéztem alaposan a gazdálkodásba, és pl. a havi közel 2 milliós juttatásoktól elborzadtam. Ezt más város sem engedhetné meg magának, nemhogy a mienk. Sárban, porban járunk, miközben évi félmilliárd ment látvanysportra közpénzből. Ha ezt átvállalná egy szponzor, az más helyzet lenne. Holnap is tárgyalok egy naggyal, mert nem adtam fel amúgy, de az érdi adófizetők pénzéből ez nem mehet tovább. Az építményadó 2/3-a a kézilabdára menne idén.”

Az elmúlt években az Érd női csapata az egyik legerősebb volt itthon, hatszor is bronzérmet szereztek a bajnokságban, kétszer másodikak a kupában, egyszer pedig elődöntőbe jutottak az EHF-kupában.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email