Járjuk együtt ismét a kolót!

Nemzetiségi napot és bált tart szombaton az Érdi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat, nem csak a tagjai, hanem minden érdeklődő számára. Az ingyenes rendezvény délután három órakor kezdődik, a főtéren, felvonulással és bemutatóval, majd a művelődési házban folytatódik, kiállítással, táncházzal, bállal.

A Horvát Nemzetiségi Önkormányzat utoljára 2019-ben tartott nemzetiségi napot, bált pedig 2020 februárjában - a koronavírus miatt elmaradtak az olyan népszerű rendezvényeik is, mint a mohácsi busójárásra szervezett kirándulás.

- Nemrég tartottunk egy táncházat a múzeumkertben, annak nagy sikere volt, de ez nem pótolhatta a már megszokott bálunkat - mondta érdeklődésünkre Weszelovits Istvánné Ági, a nemzetiségi önkormányzat elnöke, akitől megtudtuk azt is: a batyus bálra a belépés ingyenes lesz (de védettségi igazolványhoz kötött), ahogy a nemzetiségi napra is.

- A nemzetiségi nap kint, a főtéren kezdődik, a fellépők felvonulásával, dalmát népszokások bemutatásával, majd a művelődési házban folytatjuk négy órakor. Horvátországból, Selcéből is érkeznek vendégek, a tököli férfikórus és az érdi tánccsoport mellett ők is fellépnek. Bemutatjuk továbbá dr. Szilágyi József kiadványát, ami az érdi rácokról szól - fűzte hozzá Weszelovits Ági.

 

Archív fotó