Ismét lezárják a Főnök utcai vasúti átjárót.

Ideiglenesen lezárják a Főnök utcai átjárót, a vasútfejlesztéssel kapcsolatos következő munkafázisok miatt. A tervek szerint május 3-án 17 órától 14-én 12 óráig lesz zárva a szintbeli átjáró. A gyalogosok és a kerékpárosok továbbra is közlekedhetnek - tájékoztatott a NIF Zrt.

A Kelenföld - Százhalombatta vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése projekt a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A fejlesztés részeként 20,5 kilométer hosszan teljes egészében átépítik, illetve korszerűsítik a vasúti pályát, amin így 120 km/órás sebességgel is közlekedhetnek a vonatok. Az állomásokon és megállóhelyeken 55 centiméter magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek, korszerű térvilágítás rendszerrel. A felsővezeték-rendszer is teljes hosszban átépül - írja tájékoztatójában a NIF.

A soron következő munkák megvalósításához le kell zárni a Főnök utcai szintbeni útátjárót május 3-án 17 óra és május 14-én 14 óra között. A munkák megvalósítása tervezetten és ütemezetten történik majd.  lezárás ideje alatt az építési technológia jellegéből fakadóan a gyalogosok és a kerékpárosok továbbra is közlekedhetnek az átjáróban.

A kivitelezéssel kapcsolatos észrevételeket a panasz@vhid.hu e-mail címre, illetve a +36 30 852 7059-es telefonszámon várja a Kitérő 2016 Konzorcium.

Forrás: NIF Zrt. Fotónk illusztráció