22_03_29_erdmost_nincskep

Így gyűjtik be a zöldhulladékot Budaörsön

22_03_29_erdmost_nincskep

Így gyűjtik be a zöldhulladékot Budaörsön

Március 29-én indítja Budaörsön a zöldhulladék-gyűjtést az ÉTH. A járat az eddigi évek gyűjtési rendje szerint hetente, a kommunális hulladékszállítás napján (fennakadás esetén egy nappal később) viszi majd el az ingatlanok elé kihelyezett zsákokat, de legfeljebb három darabot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ÉTH az idei évtől módosítja az elszállításra kerülő zöldhulladék mennyiségét: mindössze három, legfeljebb 120 liter űrtartalmú zsákot szállítanak el. Mivel a pandémiás intézkedések következtében zárva tartanak az ügyfélszolgálatok, a megszorító intézkedések alatt és a feloldást követő egy hónapban bármilyen forrásból beszerezhetik a zsákokat a budaörsiek, de ezek lehetőleg átlátszó falú zsákok legyenek. A feloldások után a BTG Nonprofit Kft. központi ügyfélszolgálatán átvett, Budaörs Város Önkormányzata finanszírozásával biztosított, ingyenes, „KOMPOSZTÁLHATÓ ZÖLDHULLADÉK” feliratú, zöld színű formazsákban helyezhetik ki a nyesedéket.

A zsákokba kizárólag fű- és lombhulladékot tehetnek. 

Az „ÉTH” feliratos zöld zsákokat, melyeket térítés ellenében szerezhetnek be, továbbra is korlátlan mennyiségben kihelyezhetik a lakók. Egy zsák 422 forintba kerül, ezt az összeget az NHKV Zrt. számlázza ki a vásárlónak, a vásárlást követő negyedévi hulladékszállítási számlával. Ezzel a kondícióval vagy a budaörsi ügyfélszolgálaton (Budaörs, Dózsa György u. 21.) vagy az érdi ügyfélszolgálatunkon (Érd, Diósdi út 29.), illetve hulladékudvarunkban (Érd, Sas u. 2.) szerezhetik be a zsákokat, személyes ügyfélfogadási időben.

Mód van továbbá „ÉTH”-s zsák vásárlására Budaörsön a Tom Market üzletben (Budaörs, Szabadság út 44.), azonban itt viszonteladói árat alkalmaznak, ez most 490 forint.

Az ÉTH zöldjáratai ingatlanonként legfeljebb három köteg gallyat (könnyen megemelhető, maximum egy méteres, összekötözött nyaláb) szállít el. Köteg mellé rakott fatuskót, fenyőt, tuját, törzset nem visznek el.

A Sas utca 2. szám alatti hulladékudvarunkban a zöldhulladék-átvétel megszűnt. Lehetőség van évente 200kg/ingatlan/év zöldhulladékot leadni térítésmentesen a Zöldhatár komposzttelepen. (Cím: 2030 Érd, Zöldhatár utca. 2021., április elsejétől a nyitva tartás: hétfőtől-péntekig 06:00-15:00-ig. Leadáshoz szükséges dokumentumok: személyi igazolvány, lakcímkártya, NHKV Zrt. által kiállított hulladékelszállítási befizetést igazoló csekk.) A komposzttelepre kizárólag zsákokban füvet és lombhulladékot lehet leadni,a gallyakat pedig kötegelve veszik be.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email