Hatalmas siker volt az első Pí futás

Ragyogó napsütéses időben több száz résztvevővel zajlott le március 14-én az első érdi Pí futás, a Szikra Tehetséggondozó Egyesület szervezésében. Két táv volt, a nagyobbak és edzettebbek 3,14 kilométert futottak, míg a kicsik a 314 méteren mérhették össze az erejüket.

Szuper dolog, hogy a pandémiát követően sem halnak el az ötletek a városban, ugyanis a Szikra Tehetséggondozó Egyesület már két évvel ezelőtt kitalálta, hogy megemlékezik Albert Einstein születésnapján, március 14-én a pí napról, ami kis híján 3,14, a mai a matematikusok és a pí ünnepe.

A pí, egy 31 trillió számjegyig kiszámolt, különleges szám, melynek használata mintegy 4000 évvel ezelőttig, a babilóniaiakhoz nyúlik vissza. Ma már a pí – a görög ábécé betűjével ábrázolva π – az egyik legismertebb matematikai állandó, a kör kerületének és átmérőjének hányadosa, leggyakrabban 3,14 formában használva.

A futásra nagyon sokan regisztráltak, valamennyien 500 forinttal támogatták a Szikra nyári táborát, voltak, akik a III. kerületből érkeztek az eseményre, de helyi sportolók és sportegyesületek is részt vettek a pí futáson, ami minden bizonnyal hagyomány lesz és mostantól minden évben megrendezik majd.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email