22_03_29_erdmost_nincskep

Hamis vakcinákat kínálnak eladásra

22_03_29_erdmost_nincskep

Hamis vakcinákat kínálnak eladásra

Senki ne dőljön be az internetes bűnözők vakcinahirdetéseinek, mert azok biztosan hamisak - figyelmeztetett az operatív törzs szerdai online tájékoztatóján az Országos Rendőr-főkapitányság kiemelt főreferense.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csákó Ibolya elmondta: bűnözők próbálnak hamis vakcinákat eladni nemzetközi közösségi oldalakon, de tudni kell mindenkinek, hogy a vakcinák nem érhetők el kereskedelmi forgalomban, azokhoz kizárólag a kormány által kijelölt oltóközpontokban, ütemezetten és ingyenesen lehet hozzájutni. Ezért védőoltásként hirdetett vakcinákat semmilyen körülmények között nem szabad megrendelni az internetről, ahol biztosan hamisított, nem bevizsgált, a kereskedelmi forgalomban nem elérhető, nem engedélyezett terméket árusítanak.

Magyarországon a rendőrség folyamatosan figyeli az internetes hirdetőfelületeket, és jelenleg nincs információjuk arról, hogy az országban megjelentek volna a hamis vakcinák – tette hozzá. Az alezredes figyelmeztetett: a vakcina megjelenése nagyon jó lehetőség a bűnözőknek is, akik kihasználják az emberek türelmetlenségét és hiszékenységét, és az interneten próbálják meg eladni a hamis vakcinákat.

A főreferens kitért arra is, hogy a pandémia alatt megváltoztak a vásárlási szokások, és rászoktak az emberek arra, hogy az interneten vegyék meg a szükséges termékeket, ezért megvan a reális veszélye annak, hogy a csalók kétes eredetű terméket akarnak ott eladni. Ezért arra kérnek mindenkit, ne vásároljanak az interneten vakcinákat, mert azok biztosan hamisak. A kétes vakcinák pedig az egészségre kifejezetten ártalmasak is lehetnek – tette hozzá.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email