22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: zsinórban negyedszer kapott ki az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: zsinórban negyedszer kapott ki az Érdi VSE

Remek első félidőt játszott egymással az Érdi VSE és a Tatabányai SC az NB III Nyugati csoportjának 11. fordulójában, aztán a vendégek a szünet előtt egy tizenegyesből megszerezték a vezetést, előnyüket pedig a fordulás után megduplázták és 2–0-ra nyertek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Talán egyik legerősebb kezdőjét küldhette pályára a szintén 14 ponttal álló Tatabánya elleni hazai találkozón Limperger Zsolt, hiszen visszatért eltiltásából Csiszár Zoltán, igaz, a hazaiak vezetőedzője ezúttal sem számíthatott Molnár Dánielre és betegség miatt Varga Tamásra sem.

Az első helyzet a nyolcadik percben a tatabányai Árvai Dániel előtt adódott, de kiszorított helyzetből leadott kísérletét védte Kertész Ferenc, nem sokkal később egy szép játék után a túloldalon távolról Szabó Richárd durrantott mellé.

Bár a folytatásban sem unatkoztak a felek, hiszen szépen egymásnak feszültek, a következő kapura is veszélyes helyzetre a 34. percig kellett várni, amikor Pallagi Botond belöbbölt labdáját Koós Gábor nagyszerűen tolta maga elé, de ziccerét bravúrral védte Kunsági Roland. A játékrész hajrájában pedig egy akción belül Kollega Krisztián két és Koós Gábor egy kísérletét is mentették a vendégek.

A félidő végén viszont csőstől jött a baj az érdieknek, előbb egy előreívelt labdánál Kollega Krisztián sérült meg, majd nem sokkal később a tizenhatos vonalán álló Csiszár Zoltánba futott bele a vendégek támadója, Gyürki Gergely, amely miatt Kakuk Szabolcs játékvezető büntetőt ítélt, melyet a Tatabánya csapatkapitánya, Kovács István higgadtan értékesített (0–1).

A második félidőt bár jobban kezdték az érdiek, az 58. percben az egymás után harmadik szögletét végző Tatabánya ismét eredményes volt, amikor a Kertész Ferencről kipattanó labda Krupánszki Balázs elé került, aki akrobatikus mozdulattal juttatta a labdát az érdi kapuba (0–2).

A második gól megfogta a hazaiakat, miközben a vendégek még nagyobb biztonságra törekedve csupán előrevágott labdákkal próbáltak veszélyt teremteni, amely után Árvai állt közel a gólhoz a 79. percben, de Csiszár szorításában lövését védte Kertész Ferenc.

A hajrában pedig nem tudtak közelebb kerülni az érdiek, akik hazai környezetben 2–0-s vereséget szenvedtek a Tatabányai SC-től.

„Idegenben nem lehet fejetlenül játszani, pláne úgy, hogy az Érdnek sok minőségi futballistája van. Az első félidőben is meg voltak az alaplehetőségeink arra, hogy pontosabban fejezzük be a játékainkat. Fegyelmezettek voltunk, bár amikor magasan védekeztünk voltak hibák, de ezt megúsztuk és a kapusunknak is voltak jó megmozdulásai. A gól az mindig jókor jön, a második félidőben próbáltunk szűkebben játszani, stabilabbnak lenni és azt hiszem, hogy jól jöttünk ki a labdaszerzésekből is. Rengeteg lehetőségünk volt, így mondható, hogy megérdemelt ez a győzelem”

– értékelt Bekő Balázs, a Tatabányai SC vezetőedzője.

„A kezdőben névileg jól néztünk ki, de azok a játékosok, akik sokáig voltak sérültek, most kezdtek volna rendbe jönni, de megint közbejött Kollega Krisztián sérülése, akit jó időre megint elvesztettünk. Nehéz ilyenkor mit mondani. Az első félidőben úgy gondolom, negyvenöt percig az volt, amit elterveztünk, volt két ziccerünk, amit nem rúgtunk be, sikerült párszor mögéjük mennünk, de a bepassz mindig rosszul sikerült. Aztán egy nagy fegyelmezetlenségből a negyvenhatodik percben kapott egy büntetőt az ellenfél és utána rohantunk az eredmény után, jobban kinyíltunk, ráadásul egyik meghatározó játékosunk, Bozsoki Imre is megsérült. Mentünk ugyan előre, de semmiféle veszélyt nem jelentettünk az ellenfél kapujára. Menni kell előre. Egységesnek kell lennünk, ilyenkor ismerjük meg a másikat, amikor rossz dolgok történnek, nem amikor minden meccset megnyerünk, szóval kiderül, hogy milyen játékosaink vannak”

– fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb október 17-én, 13 órakor a Balatonfüredi FC vendégeként lép pályára a bajnokság 12. fordulójában.

NB III, Nyugati csoport, 11. forduló
Érdi VSE–Tatabányai SC 0–2 (0–1)
Érd, 200 néző. V.: Kakuk (Juhász L., Bereczki)
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Bozsoki (Kertész B., 62. perc), Csiszár – Fürjes (Fügedi, 86. p.), Gera D., Pallagi, Koós, Németh G. V. – Szabó R., Kollega (Révész, a szünetben)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Tatabányai SC: Kunsági – Kovács I., Krupánszki, Székely – Gyüre, Klausz, Soltész, Módi, Katona K. – Gyürki (Kocsis G., 74. p.), Árvai
Vezetőedző: Bekő Balázs
Gól: Kovács I. (45+1. perc – 11-esből), Krupánszki (58. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email