22_03_29_erdmost_nincskep

Ezen a hétvégén is lezárhatják a Duna-partot

22_03_29_erdmost_nincskep

Ezen a hétvégén is lezárhatják a Duna-partot

A gát, illetve a népszerű helyi kirándulóhelyek lezárásáról legkésőbb csütörtök délig dönt a városvezetés. Csőzik László polgármester az ÉrdFM 101,3-nak elmondta: szeretné, ha a húsvét négy napjára bevezetett szigorítás most hétvégén is életbe lépne, mert sokan fittyet hánynak a korlátozásokra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Annyi könnyítés elképzelhető, hogy a hajnali órákban, azaz reggel kilencig szabaddá teszik a gátat a futók számára – fűzte hozzá Csőzik László. Mint mondta, meg kell vizsgálniuk azt is, van-e még olyan kirándulóhely a városban, ami nagyobb tömegeket vonz. Húsvétkor az érdligeti tónál, valamint a Fundokila-völgynél és a Molnár utca végénél alkalmaztak lezárást.

Nem az élmény lehetőségét szeretnénk elvenni az emberektől, hanem pont az ő érdeküket szolgálja ez – fontos, hogy a járvány terjedését megállítsuk. Érd azon települések közé tartozik, ahol kezdettől keményen és eredményesen léptünk fel

– hangsúlyozta a polgármester, aki a visszajelzésekről szólva úgy fogalmazott: hellyel-közzel betartották az érdiek a korlátozásokat, bár voltak olyanok, akik átbújtak a szalag alatt, és a Beliczay-szigeten sétáltak.
A rendőrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelők figyelmeztették az embereket, bírságolni sehol nem kellett.  A horgászokat egyébként nem tiltották ki a Duna-partról, de csak a vonatkozó szigorú szabályok betartásával horgászhattak. 

Az intézkedéseink célja az, hogy ne verődjenek össze tömegek, az emberek kerüljék egymást. Olyan helyeket válasszunk a levegőzésre, amelyek a népszerű pontoktól távol esnek, és ahol nem találkozunk másokkal. Ez az érdi Duna-partra nem érvényes, mert az a korábbi hétvégéken tele volt: sok százan, talán ezren is megfordulhattak a gáton.

Csőzik László elmondta: a piacot is azért záratta be, mert oda a leginkább veszélyeztetett korosztály jár. A piac egész addig zárva is marad, míg a kormányzat nem enyhít az általános szigorú intézkedéseken. 
– A házhozszállítást kínáló vállalkozókat összegyűjtő oldalunk azért indult be, hogy kompenzáljuk az érdi termelőket – ők vannak egyébként kisebb számban, mert zömmel az ország más tájékáról érkeznek ide viszonteladók. Napról napra bővül a kínálat, és elmondható, hogy ezek a termelők, kereskedők zömében ingyenesen szállítanak házhoz termékeket – hangsúlyozta Csőzik László.

A polgármester elmondta azt is, hogy a napokban nagyobb mennyiségű védőfelszerelés  érkezett Kínából, ezeket döntően a járvány megelőzésében érdekelt munkatársak kapják. Mintegy ötszázan dolgoznak  ilyen területeken (egészségügyben, szociális szférában, óvodákban, bölcsődékben), és az önkénteseket is ellátják, ellátták maszkkal. Ha valakinek még nincs maszkja, az onkormanyzat@erd.hu, illetve a polgarmester@erd.hu e-mailcímen jelezheti, és a város biztosít a számára – tette hozzá Csőzik László. 

Egy civil kezdeményezés keretében Érden tizenkét varrónő állít elő mosható maszkokat, többezernél tartanak, és addig folytatják, míg minden érdinek nem jut belőle. 

Arra a kérdésre, hogy a hivatal tudja-e, hány érdi fertőződött meg eddig a koronavírussal, Csőzik László elmondta: a járási tisztifőorvos arról értesíti őt, hogy kit helyeztek járványügyi megfigyelés (karantén) alá – ez azonban nem jelenti azt, hogy ők mindannyian fertőzöttek lennének. 

Csőzik László beszélt egy különleges kezdeményezésről is: az óvodák bezárása óta az óvó nénik távmunkában dolgoznak; többek közt meséket olvasnak a gyerekeknek, ezeket különböző csatornákon keresztül láthatják-hallhatják a gyerekek, 

A teljes beszélgetést itt hallgathatják meg: 


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email