Ezek az érdi oltási akció első tapasztalatai

Múlt csütörtökön, pénteken és szombaton 366-an kapták meg a koronavírus elleni vakcinát a szakrendelőben, az előzetes időpontfoglalást nem igénylő oltási akció keretében. 69 százalék a Pfizert, 21 a Modernát vette fel. A túlnyomó többség a harmadik oltásra érkezett, de 44-en most kapták az elsőt.

A szakrendelőben január 6-án és 7-én 14-től 18 óráig, 8-án, szombaton pedig 10-től 18 óráig előzetes időpontfoglalás és regisztráció nélkül vehették fel a Covid elleni vakcinát a lakosok. Az oltakozók a Pfizer, Moderna, Sinopharm, Janssen és AstraZeneca oltóanyagok közül választhattak, és bármelyik (első, második, ismétlő) oltást beadathatták. 

Bárány Zsolt, a szakrendelő főigazgatója az intézmény közösségi oldalán számolt be a három nap tapasztalatairól. Mint írja: ez idő alatt 366 embert oltottak be kollégái. A túlnyomó többség harmadik oltásra érkezett, de hogy 44 fő részére az első oltást adták be.

A 366 oltásból a Pfizer (69 százalék) és a Moderna (21 százalék) emelkedett ki, a további 3 vakcinából összesen 37 darabot (10 százalék) adtak be.

A kezdő időpontra mindhárom nap komoly tömeg gyűlt össze, ez akár 40-45 perc várakozást is jelenthetett. A későbbiekben már hosszabb várakozás nélkül sorra került az oltást felvenni vágyó lakos.

A héten az alábbiak szerint fogadják az érdi és környékbeli lakosokat oltásra/antitest mérésre:

Január 12, szerda 8-19 óráig: Pfizer 3. oltás, kizárólag időpontot foglaltak részére (erre a napra már minden időpont elfogyott, 19-re és 26-ra viszont vannak még szabad helyek).

Január 13-14. (csütörtök-péntek 14-18 óráig),  január 15. (szombat 10-18 óráig): oltási akció keretében mind az ötféle vakcina, időpont foglalása nélkül.

Antitestmérés: január 13, csütörtök 14-15 óráig.

Bővebben az oltási akcióról itt írtunk.

Forrás: a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény közösségi oldala. Archív fotó