Érdi fiú lett az "Év felfedezettje" különdíjasa

Csillik Ákos Levente, az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium tanulója nyerte el a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács idei különdíját. Az elismerést szerdán adták át.

A pályázatra 5 és 25 év közötti, kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok jelentkezhetnek a tehetséghálózatok intézményeinek ajánlásával. Csillik Ákos Leventét a Szikra Tehetséggondozó Egyesület ajánlotta a díjra, aki idén különdíjas lett.

Csillik Ákos Levente több színházban (Nemzeti Színház, Pesti Magyar Színház, Örkény Színház) is gyerekszereplő. Tehetségére korán felfigyeltek. A Szikra Tehetséggondozó Egyesület tavaly decemberi online konferenciájának egyik résztvevője volt, ahol Vekerdy Tamástól olvasott fel idézeteket – mondta el az egyesület alapítója és vezetője. Zádori Henrietta kiemelte: az egyesület egyik fő tevékenysége a tehetséges fiatalok segítése és felkarolása, így egyértelmű volt számára, hogy Ákost ajánlja erre a díjra.

A díj átadására az idei Kárpát-medencei Tehetségnapon kerül majd sor, amelyet a járványhelyzetnek köszönhetően online formában szerveznek meg várhatóan 2021 áprilisában.

Csillik Ákos Levente szerepei:

Örkény Színház: Andromakhé Asztüanax 2020-

Pesti Magyar Színház: A muzsika hangja Friedrich 2020-

Pesti Magyar Színház : PIN:okkió Vásott kölyök 2019-

Nemzeti Színház: Egri csillagok ; Gergő; Bornemissza János; beugróként Gáspár 2018-

Nemzeti Színház: János Vitéz 2017-

Múzsák Társulat: A muzsika hangja, Kurt szerepében 2017-2019

Budaörsi Latinovits Színház- Múzsák Társulat : Legyetek jók ha tudtok (gyerek és gyerek Cirifischio) 2016-

Múzsák Társulat: Melyiket a kilenc közül? Jánoska 2016-2017, Józsika 2017-2019

Magyar Lovas Színház Komárom , Utolsó betyár legendája; kis Jóska 2016.július