22_03_29_erdmost_nincskep

Elhunyt Makay Miklós

22_03_29_erdmost_nincskep

Elhunyt Makay Miklós

Elhunyt Makay Miklós, kertészmérnök, az Elvira Major telepvezetője. 2020 karácsonyányán Az Év Családja Díjat Makay Miklós és felesége vehette át.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Makay Miklós, a Jászvásári Agrártudományi Egyetemen végzett kertészmérnökként 1982-ben, majd 1994-ben növényvédő szakmérnöki diplomát is szerzett a Kecskeméti Kertészeti Egyetemen. Kezdettől fogva nagy odaadással viselte gondját az Elvira Majorbeli gyümölcsfaültetvényeknek, ahol tíz éven át telepvezetőként a modernizáláson és a megújuláson fáradozott. A szakmai fórumokon rendszeresen és széles rálátással írt a hazai gyümölcstermesztés helyzetéről, sürgető ügyeiről, előadásokat tartott, konferenciákat szervezett és külföldi szakmai kapcsolatokat kezdeményezett, ápolt. Személyiségét és az emberekhez való attitűdjét a föld és a természet szeretete határozta meg minden tekintetben: ugyanazzal a szeretettel tisztelte a kétkezi munkásembereket, mint a tanult, jövőépítő diplomás kollégákat, egy ritmusra dobbant a szíve a gyümölcsfákéval, és jól ismerte a gyümölcs természetét.

2020 karácsonyányán Az Év Családja Díjat Makay Miklós és felesége vehette át. Az ebből az alkalomból készült interjúnkat itt olvashatják.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email