Elhunyt Makay Miklós

Elhunyt Makay Miklós, kertészmérnök, az Elvira Major telepvezetője. 2020 karácsonyányán Az Év Családja Díjat Makay Miklós és felesége vehette át.

Makay Miklós, a Jászvásári Agrártudományi Egyetemen végzett kertészmérnökként 1982-ben, majd 1994-ben növényvédő szakmérnöki diplomát is szerzett a Kecskeméti Kertészeti Egyetemen. Kezdettől fogva nagy odaadással viselte gondját az Elvira Majorbeli gyümölcsfaültetvényeknek, ahol tíz éven át telepvezetőként a modernizáláson és a megújuláson fáradozott. A szakmai fórumokon rendszeresen és széles rálátással írt a hazai gyümölcstermesztés helyzetéről, sürgető ügyeiről, előadásokat tartott, konferenciákat szervezett és külföldi szakmai kapcsolatokat kezdeményezett, ápolt. Személyiségét és az emberekhez való attitűdjét a föld és a természet szeretete határozta meg minden tekintetben: ugyanazzal a szeretettel tisztelte a kétkezi munkásembereket, mint a tanult, jövőépítő diplomás kollégákat, egy ritmusra dobbant a szíve a gyümölcsfákéval, és jól ismerte a gyümölcs természetét.

2020 karácsonyányán Az Év Családja Díjat Makay Miklós és felesége vehette át. Az ebből az alkalomból készült interjúnkat itt olvashatják.