22_03_29_erdmost_nincskep

Diósd terveit is keresztülhúzta a koronavírus-járvány

22_03_29_erdmost_nincskep

Diósd terveit is keresztülhúzta a koronavírus-járvány

Spéth Gézával, Diósd polgármesterével az ÉrdFm 101,3 munkatársa beszélgetett első sorban arról, hogy mennyire sújtotta a települést a koronavírus-járvány, de szó esett az idei fejlesztésekről és az iparűzési adó csökkentéséről is, sőt a járvány elleni védekezés is szóba került.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Spéth Géza, Diósd polgármestere arról számolt be, hogy rengeteg tervük lett volna az idei évre, de a pandémia, illetve azok hatásai például az iparűzési adó csökkentése miatt sok mindenről le kellett mondaniuk, de azért eredményeket is fel tudnak mutatni. Például 40 millió Ft-ot tudtak költeni a Gárdonyi utcai iskola bővítésével kapcsolatos munkálatokra, mint például telekalakítás, illetve az épületek és telkek kisajátítása. Ezen kívül például a Diósdi Tájház felújítására is nyertek 3,7 millió Ft-ot. Teljes egészében megújult a város honlapja és megkezdték a házszámok rendbetételét is.

A nehézségek ellenére sok mindent szeretnének megvalósítani ebben az esztendőben. „Szeretnénk javítani az utak állapotán és járdaépítésbe kezdünk, folytatjuk a buszmegállók felújítását és további mozgáskorlátozott parkolókat szeretnénk kialakítani. Ezen kívül tervben van a játszótereink felújítása és újakat is szeretnénk létesíteni”- fogalta össze a terveket a polgármester.

A járvány elleni védekezésre az előző évben is sokat költöttek, mintegy 5-6 millió forintot emésztett fel a kényszerű tevékenység, és a jövőben is szem előtt tartják majd a lakosság védelmét, így továbbra is felkészülten, maszkokkal és fertőtlenítőszerrel igyekeznek lassítani a vírus terjedését.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email