Díjat alapítottak Milák Kristóf miatt

Rendkívüli testületi ülést tartottak csütörtökön Tárnokon, hogy létrehozzák a Tárnok kiválósága díjat, melyet első alkalommal a tokiói olimpián 200 méter pillangón arany-, 100-on pedig ezüstérmes helyi úszóklasszis, Milák Kristóf vehet át augusztus 20-án.

Mint Dr. Lukács László, Tárnok polgármestere közösségi oldalán beszámolt róla, azért kellett rendkívüli ülést összehívniuk, mert a településen nincs olyan díj, ami egy tárnoki érdekeltségű ember saját „szakmájában” elért nemzetközi, de legalább országos eredményét kellőképpen értékelné. Épp ezért hozták létre a Tárnok Kiválósága díjat, melyet a jelenlévő tagok elfogadtak.

Tárnok polgármestere kitért arra is, a díjat a jövőben olyan embereknek lehet adományozni, akik saját szakterületükön kimagasló teljesítményükkel Tárnok hírét viszik a világban.

„Fontos, hogy olyan díjat szerettünk volna alapítani, ami minden tárnoki érdekeltségű ember számára elérhető, ha világraszólót teljesít abban, amiben tehetséges. Legyen az tudomány, sport, művészet vagy bármi más. Nincs naphoz kötve, az év bármely napján adható, egy ember többször is megkaphatja. Milák Kristóf lesz az első, aki ezt átveheti, de reméljük még sokan követik őt a dicsőség útján”

– írta dr. Lukács László.

A tárnoki polgármester közösségi oldalán beszámolt arról is, hogy megérkeztek azok a betongyűrűk, melyek a vízelvezetést fogják biztosítani az új Dózsa György úti buszmegálló alatt, ezzel pedig megkezdődhet a kereszteződés átépítése, melynek végén a Rákóczi úton lévő buszmegálló átkerül a Dózsa György útra és zebra lesz a kereszteződésben.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás