22_03_29_erdmost_nincskep

Cselgáncs: nyolc hónap kihagyás után tizenhárom érem

22_03_29_erdmost_nincskep

Cselgáncs: nyolc hónap kihagyás után tizenhárom érem

Február óta nem versenyeztek az érdi és diósdi cselgáncsozók a koronavírus miatt, az elmúlt hétvégén azonban megtört a jég és végre újra tatamira léphettek. Az Érdi Judo Club és a Diósdi DSE tizenkét fős csapata a százhalombattai közép-magyarországi regionális versenyen vett részt vasárnap.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csetnek Béla tanítványai Diák A (U13), B (U12), C (U11), továbbá serdülő (U15) korosztályban indultak a rangosversenyen, melynek 1-5. helyezett sportolói kvalifikálták magukat a 2020. évi magyar bajnokságra.

A dzsúdósok hat arany-, három ezüst- és négy bronzéremmel zárták a viadalt, ami egyben azt is jelenti, hogy valamennyiben ott lehetnek majd a magyar bajnokságon. Az aranyérmesek közül Darabos Gergő saját korosztálya mellett a nagyobbaknál bronzérmes lett.

Csetnek Béla vezetőedző értékelésében elmondta, hogy elégedett az elért eredményekkel, mert mindenki nagyon jól dolgozott. A szakember hozzátette, hogy természetesen voltak hiányosságok, de ez érthető, hiszen mindenkin nyomot hagy egy több mint fél évnyi verseny nélküli időszak.

A verseny alkalmával bírói vizsgát is tartottak, amin az érdi-diósdi színeket hárman képviselték. Bodor Sára és Dávid Éva III. osztályú, Hajdu Ilang pedig gyakorló minősítést szerzett.

Az Érdi Judo Club és a Diósdi DSE is kiszorult az elmúlt időszakban az iskolai tornatermekből, de a helyhiány úgy néz ki, megoldódott. Egy diósdi létesítményben sikerült kialakítani mintegy százötven négyzetméternyi fix tatamis termet, emellett pedig egy kisebb, negyven négyzetméteres kondiszoba is rendelkezésre áll a minőségi munkához. A tréningek jelenleg öt csoportban, napi háromszori alkalommal zajlanak.

Eredmények:
1. hely

Dudás Regina (diák C, -30 kg)
Mihály Petra (diák C, -36 kg)
Helfrich Márton (diák C, -55 kg)
Darabos Gergő (diák A, -45 kg)
Riedl Ákos (diák A, -32 kg)
Tölgyfa János (serdülő, -55 kg)
2. hely
Balla Sándor (diák C, -45 kg)
Bédi László (diák B, -41 kg)
Kisfaludi Eszter (serdülő, -57 kg)
3. hely
Apostol Csongor (diák C, -30 kg)
Bodor Szilamér (diák C, -50 kg)
Darabos Gergő (serdülő, -45 kg)
Horváth Nándor (serdülő, -50 kg)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email