22_03_29_erdmost_nincskep

Bősz Anett: közös feladat a Benta-patak védelme

22_03_29_erdmost_nincskep

Bősz Anett: közös feladat a Benta-patak védelme

Összefogást sürget Bősz Anett, országgyűlési képviselő a Benta-patak védelme érdekében. Sajtótájékoztatóján azt mondta, közös erővel: a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatósággal, a helyi önkormányzatokkal, a kormánnyal és a civilekkel együtt kell tenni patak védelme érdekében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Benta-patak Biatorbágy nyugati részén ered, és Százhalombattánál folyik a Dunába.A patak völgye legelői, ritka fűzfacsoportjai és a lassú kiszáradás ellenére még megtalálható vizenyős rétek miatt védett. Érd környékének egyik legszebb tája a Benta-patak szurdokvölgye. 

Bősz Anett elmondta, hogy a tárnoki szakaszon a mederkarbantartás és kotrás több mint 10 évvel ezelőtt volt utoljára, holott tíz évente kötelező volna, de csak „halvány ígéretek” voltak erre a hatóságoktól. 

„Közösen lehetőség lenne a megfelelő mederkarbantartásra és tudatossággal akár kicsi vízlépcső építésre, amivel Tárnok közvilágítását el lehetne látni. A kisebb vízi erőművek hozzájárulhatnak a fenntarthatóságoz. Fontos lépés volna az is, ha rendeződnének a hatáskörök, mert akkor nem történhetne olyan például, hogy a hatóság részéről elmarasztalás érkezik egy önkormányzathoz, hogy jószándékú emberek karbantartják és lekaszálják a patak partját.” – magyarázta Bősz Anett. 

Az országgyűlési képviselő a patakban élő állatok védelme érdekében is szót emelt, s szorgalmazta, hogy mihamarabb tegyék rendbe a patakot és környezetét.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email