Birkózás: Jakab Roland ob-ezüstérmes

Két ezüst- és egy bronzérmet szereztek az Érdi Spartacus SC birkózói a tatabányai diák II-es szabadfogású országos bajnokságról és a dorogi Fekete Gyémánt Kupáról.

A tatabányai Földi Imre Sportcsarnok adott otthont a diák II-es korosztályú birkózók szabadfogású országos bajnokságának, ahol 50 egyesület 200 birkózója lépett szőnyegre.

Az Érdi Spartacus 35 kilogrammos birkózója, Jakab Roland 3 tusgyőzelemmel menetelt a döntőig a 22 fős mezőnyben, a fináléban azonban az utolsó akciót ellenfele vitte be, így egyenlő pontnál Jakab végül ezüstérmet szerzett.

Ezt követően a 8 ország részvételével megtartott dorogi Fekete Gyémánt Kupán Végh Artúr szerepelt kiválóan, aki a 130 kilogrammosok között úgy menetelt az elődöntőig, hogy nem engedett akciópontot ellenfeleinek, de válogatott ellenfel második intés miatt legyőzte Véghet, aki végül a bronzmeccsen technikai tussal verte cseh riválisát.

A nők 65 kilogrammos mezőnyében a kadet korú Baljer Roxána második helyen végzett, míg a szabadfogásúak 61 kilogrammos súlycsoportjában Nedvig Máthé ötödik lett.

Az Érdi Spartacus SC két U15-ös női birkózója, Kaszás Elza és Baljer Kitti pedig a bulgáriai Szófiában rendezett korosztályos Európa-bajnokságon mérette meg magát. Mindkét tehetség első nemzetközi megméretésén az első körben búcsúzott, miután az 54 kilós Kaszás Elzát lengyel, az 58 kilós Baljer Kittit orosz sportoló ejtette ki.