22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: Jakab Roland ob-ezüstérmes

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: Jakab Roland ob-ezüstérmes

Két ezüst- és egy bronzérmet szereztek az Érdi Spartacus SC birkózói a tatabányai diák II-es szabadfogású országos bajnokságról és a dorogi Fekete Gyémánt Kupáról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tatabányai Földi Imre Sportcsarnok adott otthont a diák II-es korosztályú birkózók szabadfogású országos bajnokságának, ahol 50 egyesület 200 birkózója lépett szőnyegre.

Az Érdi Spartacus 35 kilogrammos birkózója, Jakab Roland 3 tusgyőzelemmel menetelt a döntőig a 22 fős mezőnyben, a fináléban azonban az utolsó akciót ellenfele vitte be, így egyenlő pontnál Jakab végül ezüstérmet szerzett.

Ezt követően a 8 ország részvételével megtartott dorogi Fekete Gyémánt Kupán Végh Artúr szerepelt kiválóan, aki a 130 kilogrammosok között úgy menetelt az elődöntőig, hogy nem engedett akciópontot ellenfeleinek, de válogatott ellenfel második intés miatt legyőzte Véghet, aki végül a bronzmeccsen technikai tussal verte cseh riválisát.

A nők 65 kilogrammos mezőnyében a kadet korú Baljer Roxána második helyen végzett, míg a szabadfogásúak 61 kilogrammos súlycsoportjában Nedvig Máthé ötödik lett.

Az Érdi Spartacus SC két U15-ös női birkózója, Kaszás Elza és Baljer Kitti pedig a bulgáriai Szófiában rendezett korosztályos Európa-bajnokságon mérette meg magát. Mindkét tehetség első nemzetközi megméretésén az első körben búcsúzott, miután az 54 kilós Kaszás Elzát lengyel, az 58 kilós Baljer Kittit orosz sportoló ejtette ki.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email