22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: Dénes Mercédesz idén is magyar bajnok!

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: Dénes Mercédesz idén is magyar bajnok!

Idén is az Érdi Spartacus SC válogatott kiválósága, Dénes Mercédesz nyerte a női birkózók 53 kilogrammos súlycsoportját a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián rendezett felnőtt országos bajnokságon, így a válogatott élsportoló már kilenc felnőtt magyar bajnoki címnél jár.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Dénes Mercédesz az aranyéremig vezető úton a kaposvári Máté Petrát, a csepeli Tóth Zsanettet, a győri Kocsis Boglárkát és a honvédos Szekér Szimonettát győzte le, míg az 55 kilósok között induló Lemák Diána bronzérmet szerzett.

A férfiaknál négy érdi lépett szőnyegre: kötöttfogásban a 67 kilogrammos Berta Mike és a 130 kilogrammosok mezőnyében érdekelt Végh Artúr indult, míg szabadfogásban Végh Richárd a 97 kilosok között, Varga Dániel pedig 125 kilóban mérette meg magát.

Berta Mike első meccsén elszenvedett vereségével korán búcsúzott és végzett nyolcadik helyen, hozzá hasonlóan Varga Dániel is első meccsén elszenvedett vereségével búcsúzott és végzett hetedikként.

Végh Richárd viszont egy győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyig jutott, míg Végh Artúr négy meccséből hármat megnyerve a dobogó második fokára állhatott a felnőtt országos bajnokságon.

A Végh-testvéreknek azonban itt még nem ért véget a hétvége, hiszen mindketten érdekeltek voltak a strandbirkózók Budakalászon rendezett országos döntőjén is, ahol rajtuk kívül Érdről még Buzás Patrik és Baljer Roxána indult.

Richárdnak és Artúrnak azonban nem kedvezett a sorsolás, hiszen a döntőt egymás ellen kellett vívniuk a +90 kilogrammosoknál, ahol végül Artúr került ki győztesen, de az összesített eredmények alapján a végső sikernek már Richárd örülhetett, Artúr pedig harmadik lett.

80 kilóban Buzás Patrik mindhárom versenyen elindult, de a Budakalászon szerzett ezüstérem összesítettben is csak a második helyre volt elég neki, míg Baljer Roxána a fináléban elért harmadik helyével összesítettben is bronzérmes lett a +60 kilós lányok között, míg 60 kilóban Baljer Kitti negyedik helyen zárt.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email