Az ÉKFI felkészült a havazásra

Szűcs Gábor alpolgármester számolt be arról, hogyan készült az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény a havazásra. Több száz tonna só, több tonna kálcium-klorid áll rendelkezésre az utak szórásához, illetve 30 ember van mozgósítva, továbbá hat nagy és öt kis teherautó áll rendelkezésre.

Szűcs Gábor alpolgármester az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában számolt be arról, hogyan készült az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény a havazásra. Sokakat meglepett, hogy időben eltakarították a szerdán leesett havat az utakról, bár Szűcs Gábor szerint ennek természetesnek kellene lenni. „Idén ez már természetes is, reméljük ez az egész télre igaz lesz, de valóban erre az elmúlt időszakban nem nagyon volt példa.”

Mint mondta, az Érdi Közterület-fenntartó Intézménynél novembertől márciusig tart a téli időszak, ekkor van hó ügyelet elrendelve. „Több száz tonna só, több tonna kálcium-klorid áll rendelkezésre az utak szórásához, illetve 30 ember van mozgósítva, továbbá hat nagy és öt kis teherautó áll rendelkezésre a síkosítás mentesítésre és az utak sózására. Egyébként 40 db homoktároló ládát helyeztünk ki Érden különböző pontjain és 50 munkatárs dolgozik készenléti és ügyeleti rendszerben” Az ÉKFI  egyébként „0-24-ben" fogadja a lakosság jelzéseit.

„Prioritás szerint először a közösségi közlekedés által használt utakat aztán a fő- és a gyűjtőutakat takarítják, hogy a város útjain biztonságosan lehetessen közlekedni” - zárta szavait az alpolgármester.

forrás: Érd Fm 101.3