22_03_29_erdmost_nincskep

Aszfaltoztak Érd „mostohagyermek” részén is

22_03_29_erdmost_nincskep

Aszfaltoztak Érd „mostohagyermek” részén is

Aszfalt útburkolatot kapott az Ungvári, a Liptói, a Rozsnyói utca és a Dévai utca a Szovátai és Somogyvári utca közötti részen - számolt be Asztalos Éva önkormányzati képviselő az Érd TV-nek. Az Ungvári utcában már befejeződtek a munkálatok, a többiben december elejére fognak végezni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A képviselő asszony elmondása szerint folyamatosan követte és követi a munkálatok haladását. Így látta, hogy a meglévő útrétegen szakszóval kifejezve: tükrözés történt, majd erre került rá a mart aszfalt és a végén 5 centiméter hengerelt (meleg) aszfalt. Ezt követően kerül sor a gépkocsibehajtókra való csatlakozásra, és ahol a vízelvezetés miatt szükséges, árokásásokra.

Asztalos Éva elárulta, hogy korábban sok lakó panaszkodott, hogy váltócipőben kellett elindulniuk otthonról az utak régi állapota miatt.  „A kormányzati elvonások következtében megtépázott városi költségvetésből két lehetőségünk volt: vagy megcsináltatunk két darab utcát, ahogy polgármester úr mondta, csilli-villi módon, vagy pedig megpróbálunk több, történetesen, ebben az etapban 20-25 utcát szilárd útburkolattal ellátni. Azt gondolom, hogy azok a lakók, akik már idestova húsz éve itt élnek, és azt látták, hogy az utcájuk állapotában eddig egyáltalán nem történt változás, azok egyfajta történelmi pillanatként élik meg azt, hogy végre szilárd útburkolatot kapott az utcájuk.”

A képviselő hozzátette, hogy bár a puding próbája az evés, azaz majd egy év múlva meglátják, hogy bírják ezek az utak a forgalmat, de szerinte is és a műszaki ellenőr szerint is a célnak tökéletesen megfelel ez az aszfaltozási technika, hiszen ezek az utcák mellékutcák, nincs olyan nagy forgalom. Illetve attól függetlenül is tartósak lesznek az utak, hogy nem beton kőszegély kerül elhelyezésre a szélükön, hanem mart aszfalt. 

Veréb István 2011 óta él az Ungvári utcában. Az Érd Tv kérdésére elmondta, hogy ezt a környéket mintha a város mostohagyermekének tekintették volna az elmúlt tíz évben. Nagyon várta már az aszfaltozást és örül az eredménynek. „Szemet gyönyörködtető látvány, ha végignézünk ezen az utcán. Az előbb hallottam képviselő asszonytól, hogy a puding próbája az evés. Hát, majd meglátjuk. Mindenesetre nagyon örülünk neki, hogy megéltük a családommal, hogy aszfaltburkolatot kapott az utcánk.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email