22_03_29_erdmost_nincskep

Alvóvárosból ébredő város lesz Érd

22_03_29_erdmost_nincskep

Alvóvárosból ébredő város lesz Érd

Szeretnénk az alvóvárosi címet ébredő várossá változtatni, ezért a szociális, az egészségügyi és az oktatási intézmények fejlesztésére nagyon nagy hangsúlyt fektetünk – hangsúlyozta T. Mészáros András a Komplex Szociális és Gyermekjóléti Intézmény szerda délelőtti projektindító rendezvényén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Amikor a városvezetés döntött arról, hogy milyen célokat kíván megvalósítani a Modern Városok Program keretében, határozott arról is, hogy meg kell építeni egy komplex szociális intézményt. Ez a pozitív döntés jelzi és mutatja, hogy Érd városvezetése milyen irányban elkötelezett és gondoskodó – hangsúlyozta dr. Aradszki András országgyűlési képviselő, a Komplex Szociális és Gyermekjóléti Intézmény projektindító sajtótájékoztatóján, amit szerda délelőtt tartottak a Polgárok Házában. A politikus hozzátette: az idősekről, az elesett emberekről, a nehéz helyzetbe került családokról való színvonalas gondoskodás keresztényi kötelesség – egy szociálisan érzékeny, keresztény attitűddel bíró városvezetés eszerint is gondolkodik, illetve tervezi fejlesztéseit.

T. Mészáros András polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: egy közösség erejét az is mutatja, hogy mennyire tud odafigyelni a családokra, a gyerekektől az idősekig – életük jobbítása olyan feladat, amit vállalni kell.

Mint elmondta, régóta szerették volna megvalósítani a komplex szociális intézményt; a Batthyány-programra épülő Modern Városok Program tette lehetővé, hogy nagyon komoly anyagi forrással, valamint az ezt kiegészítő VEKOP-os európai uniós támogatással létrejöhessen ez a beruházás. Így a szociális szolgáltatásokat egy helyen, jóval hatékonyabban, és sokkal jobb minőségben tudják majd igénybe venni az érdi lakosok.

– Sokáig azt mondták Érdre, hogy alvóváros – most azonban már ébredezik. Szeretnénk az alvóvárosi címet ébredő várossá változtatni – ezért a Modern Városok Program keretén belül mind a szociális, mind az egészségügyi, mind pedig az oktatási intézmények fejlesztésére nagyon nagy hangsúlyt fektetünk. Folyamatosan épül ez a város, és arra készül fel, hogy a jövőben 90 ezer embernek ad majd otthont. Hiszen Érdre évente 1000-1200 ember költözik be, és ha mind a háromezer üres telek beépül, a város lélekszáma 90 ezres körüli lesz – jegyezte meg T. Mészáros András, hozzátéve: a Modern Városok Program keretében 78 milliárd forint érkezik, érkezett a városba, ilyen értékben épülnek létesítmények, hogy az itt élők minél kényelmesebben, minél jobb körülmények közt élhessenek.

– Hiszem, hogy az építő várospolitika a jó politika. Mikor létrehoztuk a Batthyány-programot, egy városépítő tervet hagytunk jóvá. Azok, akik azt gondolják, hogy lehet jobboldali módon utat építeni, vagy baloldali módon csatornázni, azok tévednek: érdi módon, az érdiekért kell dolgozni, és az érdiek megelégedését kell mindazoknak kivívni, akik szeretnék a későbbiekben is folytatni az építő munkát. A Batthyány-program és a Modern Városok Program végrehajtása a garancia arra, hogy Érd félkész városból lassan, de biztosan ébredő várossá és kész várossá válik – zárta szavait T. Mészáros András.

A projektindító rendezvény végén Bari Zoltán vezérigazgató (F-Építő Generál Zrt.) mutatta be a projekt részleteit. A VEKOP 6.3.3-16-2017-00001 pályázati kiírás részeként a nyáron kezdődtek el az érdi Komplex Szociális és Gyermekjóléti Intézmény építési munkálatai a Topoly utcában. Helyet kap majd itt az idősellátás, valamint egy tíz család átmeneti elhelyezésére alkalmas egység, a régi épületbe pedig (annak felújítása után) a hajléktalanellátó részleg költözik be. Az intézmény emellett az egyénileg rászoruló idősek ellátásáról étel-kiszállítással is gondoskodni fog.

A hajléktalanszállón 26 fő kaphat majd állandó elhelyezést, az éjjeli menedékhely 25 fős lesz, a nappali melegedő pedig 35 embert tud majd fogadni. Az Idősek Otthona 53 szobás és 102 férőhelyes lesz; itt kap helyet a 35 fős idősklub is. A Családok Átmeneti Otthona összesen 38 rászorulót tud majd fogadni 839 négyzetméteres alapterületen.

Mint Bari tudósítónknak elmondta, az építkezés összességében két évet vesz igénybe; az új épületet a jövő év közepén adják majd át, egy évre rá pedig a régi intézményt, felújítva, átalakítva, emellett az épületegyüttes környezetét is kialakítják: az udvar mellett játszótér is helyet kap majd a területen.

                  

                            

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email