22_03_29_erdmost_nincskep

Akció a túlszaporodás ellen

22_03_29_erdmost_nincskep

Akció a túlszaporodás ellen

Lezárult a regisztráció a Sirius ivartalanítási akciójára. A 163 állat - zömmel cica - ivartalanítását március végéig végzik el a programban részt vevő állatorvosok. Az alapítvány 700 ezer forintot irányzott elő a projektre, zömmel jótékony és pályázati forrásból.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Lezárult a regisztráció a Sirius ivartalanítási akciójára: 163 állatot jelentettek be a gazdik, 113 cicát és ötven kutyát. A műtéteket március végéig végzik el a programban részt vevő állatorvosok. 

A kedvezményes ivartalanítást az alapítvány egy önkormányzati pályázaton elnyert 350 ezer forintból, valamint egy jótékonysági futáson összegyűlt 250 ezer forintból szerette volna megvalósítani, de olyan nagy volt az érdeklődés, hogy még ezen felül is meg kellett finanszírozniuk a programot. Eddig összesen 700 ezer forintot irányzott elő erre a célra a Sirius.

Mivel tapasztalják, mennyire nagy segítség az érdi lakosoknak a kedvezményes ivartalanítás, az alapítvány szeretne ismét pályázni. Mint Böjtös Andrea elnök az Érd FM 101.3-nak hangsúlyozta: egyre többen belátják, hogy az ivartalanítás a felelős állattartás része, és az állat életét pozitívan befolyásolja, akár egészségügyi szempontból, akár a tüzeléskor jellemző szökdösést tekintve.

Az Érd FM 101.3-nak adott interjújában Ovádi Péter a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos azt mondta, a kormány a közeljövőben országos ivartalanítási akciót szeretne indítani.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email