Akár 17 fok lehet ma is - itt vannak a részletek

Kedden reggel sokfelé párás, ködös időre ébredhetünk, néhol akár gyenge szitálás, ködszitálás is előfordulhat, majd napközben zsugorodik a köd, egyre nagyobb területen süt ki a nap, de helyenként felhősebb, párásabb maradhat az idő.

Számottevő csapadék nem várható. Gyenge, mérsékelt marad a szél. Hajnalban -2 és +5, délután a felhősebb, párásabb tájakon 6 és 10, máshol 11 és 17 fok között alakul a hőmérséklet - áll az Időkép előrejelzésében.

Szerdán is sokfelé párás, ködös idővel indul a nap, helyenként napközben is lehetnek tartósan párás, ködös körzetek, máshol viszont sokat süthet a nap. Esőtől nem kell tartanunk. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul, de a tartósabban felhős, párás tájakon 10 fok alatt marad a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön is sokfelé párás, ködös lesz a reggel, majd napközben többfelé napos időre van kilátás, de tartósabban párás körzetekre is számítani kell. Csapadék továbbra sem valószínű, legfeljebb csak néhol gyenge szitálás fordulhat elő. Délután 12-18 fok valószínű, de a tartósan párás tájakon 10 fok alatt maradhat a maximum-hőmérséklet.

A ködös-napos hétköznapokat követően péntek kora estétől egy hidegfront hozhat változást időjárásunkba feltámadó északnyugati széllel, elszórtan esővel, záporokkal. A hétvégén többfelé szeles lehet az idő, a napos időszakokat felhőátvonulások, néhol egy-egy futó zápor zavarhatja meg. Délutánonként 5-11 fok valószínű.

Forrás: időkép.hu