22_03_29_erdmost_nincskep

72 tonna veszélyes- és elektromos hulladékot gyűjtöttek Törökbálinton

22_03_29_erdmost_nincskep

72 tonna veszélyes- és elektromos hulladékot gyűjtöttek Törökbálinton

Több mint 44 tonna veszélyes és majd’ 28 tonna elektromos hulladékot adtak le a törökbálinti lakosok a szeptember 25-i akció keretében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint a város honlapján beszámoltak róla, a Törökbálinti Polgármesteri Hivatal a Városgondnoksággal együttműködve hirdette meg 2021-es veszélyes- és elektromoshulladék-gyűjtési akcióját.

Mivel a koronavírus-helyzet miatt tavaly nem tartották meg a projektet, így idén a begyűjtött mennyiségek, valamint azok szállítási és ártalmatlanítási költségei is sokszorosa a korábbi éveknek, hiszen az akció során 44 838 kilogramm veszélyes, illetve 27 680 kilogramm elektromos hulladékot adtak le a törökbálinti lakosok.

Az esemény bekerülési költségei az előző évi összegekhez viszonyítva igaz emelkedtek az elszállított hulladék mennyiségek növekedése miatt, illetve az egyes anyagok kilogrammonkénti átvételi ára is növekedett, de a járulékos költségek a háromszori kiszállási, rendelkezésre állási díjai viszont közel a félére csökkentek.

Fontos azonban tudni, hogy 2012 óta – a 2012. évi CLXXXV. ún. hulladéktörvény értelmében – a veszélyes vagy elektronikus anyagot, eszközt, berendezést árusító, forgalmazó valamennyi veszélyes, avagy elektronikus anyagot forgalmazó cég az általa forgalmazottal egyező típusú hulladékot köteles ingyen átvenni a lakosságtól, függetlenül attól, hogy ott vásárolta-e vagy sem, kíván-e újat vásárolni-vagy sem, cserekészülékként kívánja leadni vagy sem.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email