22_03_29_erdmost_nincskep

2021-re megszűnhet a „műanyag körforgalom”

22_03_29_erdmost_nincskep

2021-re megszűnhet a „műanyag körforgalom”

Az érdi "műanyag körforgalom" gyakorta megkeseríti a környéken élők életét. Jó hír azonban, hogy a tervek szerint 2021-ben szabályos körforgalom épül a helyén és gyalogátkelőhelyek is létesülnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A műanyag körforgalom Érd egyik kultikus pontja, ami gyakorta megkeseríti a környélen élők életét. Jó hír azonban, hogy a tervek szerint 2021-re szabályos körforgalom épül a helyén és gyalogátkelőhelyek is létesülnek.

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő szerint is teljesen jogos igény az érdiek részéről, hogy egy ilyen forgalmas útvonalon, mint a Lőcsei és a Szovátai út gyalogátkelőhely létesüljön.  Mint mondta, utoljára 2008-ban nyúltak hozzá ehhez a területhez, amikor a műanyag körforgalmat ideiglenesen létrehozták. Azóta azonban eltelt 12 év és semmi sem változott. „A Szovátai úton egyetlen kijelölt gyalogátkelőhely sincsen, és a Lőcsein a Bihari utcáig, amíg a kerületem tart egy „zebra” található. Úgy döntöttünk a városvezetéssel, belevágunk ennek a térnek és az egész környezetének átalakításához és megszüntetjük a műanyag körforgalmat, melynek kapcsán már el is kezdődött a tervezési munka.”

Első ütemben magát a „műanyag körforgalmat” számolják fel és a helyére egy szabályosan kialakított körforgalom kerül, melybe becsatlakoznak majd a Somogyvári és a Cserhalmi utcák is. A második ütemben pedig az egész tér szebbé tétele, aszfaltozás és parkoló kialakítása valósul meg és a túloldalon egy park is létesül majd, a tervek szerint kutyafuttatóval.

„A gyalogátkelőhelyek kialakítása az első fázisban valósul majd meg, mindkét buszmegálló közvetlen környezetében létesül egy-egy gyalogátkelőhely. Reményeink szerint a jövő év második felére ez a beruházás első üteme megvalósulhat. A tér átalakítása reálisan nézve 2022-ben várható.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email