22_03_29_erdmost_nincskep

Újra elhalasztja a NIF a Főnök utcai átjáró átadását

22_03_29_erdmost_nincskep

Újra elhalasztja a NIF a Főnök utcai átjáró átadását

Habár azt ígérték a NIF-nél, mégsem adják át a Főnök utcai vasúti átkelőt. Az ÉrdMost-nak januárban azt nyilatkozták a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-nél, hogy legkésőbb január végén visszaadják a forgalomnak a több mint két éve lezárt átjárót, most azonban újra elhalasztották.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ÉrdMost ismét megkereste a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-t, hogy megkérdezze, február 1-től járható lesz-e a a Főnök utcai vasúti átjáró. A szervezetnél, azonban csak annyit közöltek, hogy március végére halasztják. 

Tisztelt Ba-Nyilas Hajnalka!

Megkeresésével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

Az érdi Főnök utcai vasúti átjáró átadása a hatósági eljárás elhúzódása miatt legkésőbb 2020. március végén várható.

Üdvözlettel,
NIF Zrt.

1134 Budapest, Váci út 45.

www.facebook.com/nifzrt

 

Az átkelőt a Kelenföld – Százhalombatta vonalszakasz korszerűsítési munkálatai miatt 2018. decemberében zárták le, s az eredeti terv szerint 2019. július végén adták volna vissza. 

Tavaly szeptemberben azt közölték, hogy a hónap végéig meghosszabbítják a Főnök utcai szintbeni átjáró lezárását, mert nincs végleges működő biztosítóberendezés.

Az átadás ősszel tehát ismét elmaradt, januárban azonban azt mondták, hogy nincs akadálya az  újranyitásnak, mert a Főnök utcai vasúti átjáró biztosítási berendezésének ellenőrzése lezajlott és már csak a végleges forgalomtechnikai kialakításhoz szükséges munkafolyamatokat végzi a vállalkozó. 

A vasúti átkelő forgalomba történő visszahelyezése tehát ismét húzódik, pedig ha újra megnyitnák jelentősen csökkenthetné az alagút, valamint a Szent István híd forgalmát. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email