22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb segítséget kapnak az érdi egészségügyi dolgozók

22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb segítséget kapnak az érdi egészségügyi dolgozók

Az érdi gyökerű Rekontir cégcsoport felajánlásának köszönhetően maszkokat és fertőtlenítőket vehetett át Csőzik László. Érd polgármestere elmondta, az adományt a helyi háziorvosoknak fogják kiosztani.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Ez egy hozzájárulás Érd orvosai és egészségügyi dolgozói számára, hogy megkönnyítsük a mindennapokat” – hangsúlyozta a Rekontir cégcsoport képviselője, Gergelyffy Áron, aki arról tájékoztatott, hogy az adomány kétszáz liter fertőtlenítő kézmosó szert, ugyanennyi általános fertőtlenítőszert (a közterületek tisztán tartásához), továbbá jelentős mennyiségű maszkot tartalmaz.

Csőzik László a Rekontir cégcsoporttal kapcsolatban megosztotta, hogy korábban már félmillió forinttal támogatták a helyi rászorulókat, a jelenlegi adománnyal kapcsolatban pedig elmondta, hogy ezeket a helyi háziorvosoknak osztják szét.

A polgármester emellett arról is tájékoztatott, hogy hamarosan átveszik az első Kínából – még a járvány hazai kitörése előtt – megrendelt szállítmányt, melyben több ezer maszk, fertőtlenítőszer, kesztyű érkezett.

„Ezen kívül várjuk még azt az ingyenes felajánlást, amelyet kínai testvérvárosunk, Hszücsou adományozott Érdnek, ebben tízezer maszkra számíthatunk, tehát egészen szép kontingens várható, emellett fertőtlenítőszer, kesztyű és védőruha is érkezik. Ez egy komoly segítség, jut ebből bőven a városlakóknak is” – húzta alá Csőzik László. Kifejtette, az eddig beérkezett felajánlásokból, adományokból, illetve a tizenkét önkéntes maszkvarró munkájának köszönhetően az érdi lakosság felét már maszkhoz juttatták, így hamarosan eljutnak oda, hogy mindegyik városlakó hozzájusson ezekhez az eszközökhöz.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email