22_03_29_erdmost_nincskep

Udvarokat öntött el a víz a Hattyú és a Vöcsök utcában

22_03_29_erdmost_nincskep

Udvarokat öntött el a víz a Hattyú és a Vöcsök utcában

II. fokú belvízvédelmi készültséget rendelt el dr. Csőzik László polgármester a Hattyú és a Vöcsök utca területén, ahol a lehullott nagy mennyiségű csapadék udvarokat öntött el. A katasztrófavédelem, az ÉKFI és a csatornázási művek együtt dolgoznak azon, hogy kiszivattyúzzák a vizet onnan.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László polgármester facebook oldalán számolt be arról, hogy II. fokú belvízvédelmi készültséget rendelt el a Vöcsök és Hattyú utcákban, amelyeket elöntött a víz a több napja tartó esőzések miatt.

A helyszínen jártunkkor a tűzoltóság, a katasztrófavédelem és az ÉKFI munkatársai nagy erőkkel dolgoztak a probléma megoldásán, megkezdték a víz szivattyúzását. Sallai Lászlót, az az érdi katasztrófavédelmi kirendeltség megbízott vezetőjét telefonon kérdeztük a helyzet súlyosságáról és a probléma megoldásáról.

– Az esőzés miatt feltorlódott a csapadékvíz, a két utca a településrész legmélyebb pontján helyezkedik el, sok helyen elfolyása sincs, ezért a talaj is megtelt vízzel, az udvarokban is áll a víz. Egy lakóépületbe is befolyt a víz, emellett több lakóépületet is veszélyeztet – hangsúlyozta a katasztrófavédelmi kirendeltség megbízott vezetője lapunknak, és hozzátette, jelenleg több módon is védekeznek a probléma megoldására.

– Kézi szerszámokkal is igyekszünk elvezetni a vizet olyan területekre, ahol nem okoz kárt, illetve üzembe helyeztünk átemelő szivattyúkat, és továbbiak üzembe helyezése is folyik. Sajnos a csapadékvíz-elvezetőrendszer hibájából is adódik ez a belvízi helyzet, ezúton is felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a vízelvezető árkokat karbantartását fokozott figyelemmel hajtsák végre – emelte ki Sallai László.

A katasztrófavédelmi kirendeltség megbízott vezetőjétől megtudtuk, hogy a katasztrófavédelem és az önkormányzat együttes erejével hárítják el a problémát. A lakosoknak jelenleg nem kellett elhagynia a lakóhelyüket, az időjárás alakulásától is függ a helyzet további kezelése. Konkrét károkról Sallai László egyelőre nem nyilatkozott.

Csámpai Attila a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője megkeresésünkre elmondta, hogy a nagy mennyiségű esővíz udvarokat öntött el a Hattyú utcában. Jelenleg a tűzoltók, az ÉKFI és a csatornázási művek is a károk felszámolásán dolgozik: ahol kell megbontják a felületet, hogy a 15-20 cm magasan felgyülemlett csapadékvizet elvezethessék, ahol kell, ott pedig szivattyúzással gondoskodnak arról, hogy apadjon a vízszint. Személyi sérülés nem történt, illetve épületek sincsenek közvetlen veszélyben, tette hozzá a szóvivő.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email