22_03_29_erdmost_nincskep

Törvény és józan ész

22_03_29_erdmost_nincskep

Törvény és józan ész

Nem maradnak támasz nélkül az érdiek a kéthetes igazgatási szünet alatt sem. Bár a Városházán dolgozó köztisztiviselők a szabadságukat töltik, a polgármester és a jegyző foglalkozik a sürgős ügyekkel, a rendkívüli helyzeteket pedig az illetékes szervezetek kezelik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Július 26-tól augusztus 8-ig igazgatási szünet lesz a Polgármesteri Hivatalban. Ebben a két hétben szünetel az ügyintézés – írta meg az Érdi Újság és az Érd Most is az elmúlt hetekben többször.  Mivel az érdi közösségi oldalakon többen nem értették, miért van szükség az úgynevezett közigazgatási szünetre éppen most és éppen két hétig, az Érdi Újság megkérdezte dr. Konkoly Zitát, a város jegyzőjét. Ő elmondta, hogy a köztisztviselők szabadságáról a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011-es törvény rendelkezik. Ennek alapján alkotta meg Érd Megyei Jogú Város is a maga határozatát, idén tavasszal. Vagyis a mostani két hét a hivatalos szabadságolási terv része. „Annak, hogy a közigazgatási szünet éppen erre a két hétre esik alapvetően két oka van: a törvény és a józan ész – mondta a jegyző. – Egyrészt nyáron az ügyfelek többsége is pihen, ilyenkor minimális ügy keletkezik az önkormányzatoknál. Nem véletlen, hogy a társasszervezetek (például a bíróságok) is nyárra időzítik a kötelező szabadságok kiadását. Ezt nevezik ítélkezési szünetnek. Másrészt pedig a Hivatal igyekszik megfelelni a törvénynek, amely nem teszi lehetővé, hogy a köztisztviselők évekig görgessék maguk előtt a ki nem adott szabadságaikat, ahogy évekig tették. Akkor követnénk el jogsértést, ha nem így járnánk el” – mondta Konkoly Zita. Ezt a két okot mérlegelve döntöttek úgy, hogy a következő két hétben igazgatási szünet lesz Érden. Egyébként hasonló a helyzet az ország sok városában, köztük a szomszédos településeken, például Diósdon, Tárnokon, Halásztelken is.

Mindezzel együtt Érden sem áll meg élet. A polgárok a Városházán elhelyezett dobozba dobhatják be beadványaikat, ezekkel a szünet után foglalkoznak. Sürgős ügyeikkel, e-mailben elérik a polgármestert és a jegyzőt is, de bátran kereshetik képviselőiket az Érdi Újságban megadott telefonszámokon vagy e-mail címeken, a Városrendészeti Csoport munkatársai pedig ebben az időszakban is szolgálatban lesznek. „Az igazgatási szünet teszi lehetővé azt is, hogy az iskolakezdés előtt a Hivatal munkatársai teljes létszámban az érdiek rendelkezésére álljanak” – tette hozzá a jegyző.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email