Tizenegy gólos meccsel debütált az érdi jégcsarnok - videóval frissítve!

7–4-re nyert az UTE a Fehérvári Titánok ellen az Erste Liga alapszakaszának záró fordulójában, az újonnan átadott érdi jégcsarnokban.

Hamarosan a nagyközönség is igénybe veheti az ÉRD Aréna mellett létesült érdi jégcsarnokot, melyet a Fehérvári Titánok–UTE Erste Liga mérkőzéssel avattak fel.

A találkozón a kezdő dobást Bács István, Érd alpolgármestere végezhette el, amely után a fővárosi lila-fehérek indították jobban a tulajdonképpen tét nélküli meccset, hiszen az UTE a negyedik, a Titánok a hatodik helyen végzett az alapszakaszban.

A meccs – és így az érdi jégcsarnok – első gólját Szalma Zsolt szerezte meg kicsivel több mint öt perc játék után, majd még az első harmadban “lezárta” a találkozót az UTE, hiszen Sikorcin Ladislav kétszer is eredményes volt.

A második felvonásban Sikorcin két gólja mellé még egy asszisztot is kiosztott Benk Andrásnak, amelyre Balogh Bence válaszolt a harmad közepén, de a játékrész hajrájában Varga Arnold visszaállította a közte négyet (1–5).

A záró etap elején potyogtak a gólok, Kocsis Ferenc és Sági Martin a fehérvári, Péter andor és Mark Bennett az újpesti kaput vette be (3–7). A meccs utolsó gólját pedig a fehérváriaktól egy gyönyörű egyéni alakítás után Szabó Bence szerezte, beállítva ezzel a 7–4-es végeredményt az  Újpest javára.

Erste Liga, Alapszakasz, 40. forduló
FEHÉRVÁRI TITÁNOK–ÚJPEST 4–7 (0–3, 1–2, 3–2)
FEHÉRVÁR: Szeles
Kiss R., Sándor F. – Imre, Szabó B. 1 – Láday (1), Reiter
KISS PATRIK (2), Lewis, Mihály Á. – BALOGH B. 1 (1), Bennett 1, Péter A. 1 – Mazzag, Császár, Hamvai
Edző: Kiss Dávid

UTE: Sila
Szaller (1), VARGA A. 1 (1) – Kiss Philip (1), Kiss-Rusk – Kovács A., Nagy N. (1)
Csanyi, Kocsis 1, Nemes (1) – Stefishen (1), BENK 1, SIKORCIN 2 (1) – Sági 1, Vincze P. – Ropret (1), Brine (1), Szalma 1
Edző: Szilassy Zoltán
Érd, 200 néző. V: Babic, Wolf, Kedves, Abonyi
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Kapura lövések: 31–35

MESTERMÉRLEG
Kiss Dávid: –
Egy kicsit a fejünkben is kereshetjük ezt az apró botlást, mert számunkra eldőlt, hogy a hatodik helyen fogunk végezni és ez rányomta bélyegét a kezdésünkre. A pálya felülete kisebb a megszokottnál, ami megzavart minket. Sok buta hibát követtünk el és ahogy eladtuk a korongot, egyből megbosszulta az ellenfél. Igyekeztünk javítani a helyzeteken és a harmadik harmadban sikerült ezt elérnünk, de ennyi volt benne.

Szilassy Zoltán: – Könnyen lőttük a gólokat, nagyon tetszett az offenzív része. A harmadik harmad nem tetszett, a sok lövés miatt elfejeltettünk védekezni és jeleztük a fiúknak, hogy a rájátszás előtt ez nem szerencsés dolog, de összességében könnyen hoztuk ezt a meccset. El tudtunk húzni az elején hárommal, amit még meg tudtunk fejelni. Elég magabiztosan vezettünk, de ez fellazította a védekezésünket, de boldogok vagyunk a három ponttal.