22_03_29_erdmost_nincskep

Strandkézilabda: Eb-ezüstig meneteltek

22_03_29_erdmost_nincskep

Strandkézilabda: Eb-ezüstig meneteltek

Második helyen végzett az ÉRD két kézilabdázójával, Király Rékával és Landi Gabriellával felálló magyar női strandkézilabda-válogatott a lengyelországi Európa-bajnokságon!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A mieinknél az ÉRD jobbszélsője, Király Réka és balátlövője, Landi Gabriella mellett a szintén érdi nevelésű, jelenleg a Dunaújvárosnál játszó Braun Laura Csenge is a felnőtt csapat tagja volt a lengyelországi Stare Jablonkiban rendezett kontinensviadalon. A Bakó Botond által irányított magyar csapat a csoportkörben a házigazdák mellett Franciaországot és Ciprust is 2:0-ra győzte le, míg Portugália ellen szétlövésben diadalmaskodott 2:1-re. A négy mérkőzés alatt Király Réka húsz, Braun Csenge tizennyolc, Landi Gabriella négy alkalommal volt eredményes. A középdöntőben a mieink azonban három vereséget szenvedtek, előbb a horvátoktól, majd a hollandoktól, végül a norvégoktól kaptak ki 2:0-ra – ebben a szakaszban Király Réka 24, Braun Csenge tizenkilenc gólt szerzett.

A keresztjáték során a magyarok a negyeddöntőben a spanyolok ellen szétlövésben bizonyultak jobbnak (2:1), az elődöntőben pedig visszavágtak Hollandiának (2:0), ezzel döntőbe jutottak. Ott aztán Dánia legjobbjai az első szettet simán nyerték, ám a második szoros küzdelmet hozott, amelyből a skandinávok jöttek ki jobban, s ülhettek Európa trónjára, míg a magyarok ezüstérmesek lettek. Az egyenes kieséses szakaszban Király Réka és Braun Csenge is tizenkétszer vette be az ellenfelek kapuját.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email