csozik

„Rendesen megizzasztottak”

csozik

„Rendesen megizzasztottak”

Kedden ismét egyeztettek a kormány képviselői a megyei jogú városok vezetőivel a kieső adóbevételek kompenzálásáról. Az egyeztetésen részt vett Csőzik László, Érd polgármestere is, aki kijelentette, a város hiánya 4 milliárd forint, ennél jelentősen alacsonyabb kompenzációt nem tud elfogadni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint arról a hvg.hu beszámolt, Érd tavaly év végén számított rá, hogy legalább 800 millió forint jut neki a kormányzati támogatásokból, végül állami támogatás nélkül maradt, csupán 211 millió forintot kapott a víziközmű társaság tőkeemelésére.

Csőzik László, Érd polgármestere és több megyei jogú város vezetője az iparűzési adóbevétel kormányzati kompenzálásáról tárgyaltak Balla György miniszteri biztossal.

„Rendesen megizzasztottak”

– mondta a hvg.hu-nak Csőzik László a keddi tárgyalás után, ahol kijelentette, a város hiánya 4 milliárd forint, ennél jelentősen alacsonyabb kompenzációt nem tud elfogadni, mert annak intézmények, illetve a városi sporttámogatás látná kárát.

„Nehezen hitték, hogy ez igaz” – utalt a polgármester arra, hogy a tárgyalást vezető miniszteri biztos nem rejtette véka alá, túlzottnak gondolja a hiányt.

A lap azt írja, Érd évente 15 milliárd forintból gazdálkodik, de ennyi bevétele soha sincs, eddig a kormány mindig utalt a városnak.

Mint hozzátették, ez a szokás azonban a 2019-es polgármesterválasztás után megszakadt, ezért a költségvetésben is kétmilliárd forintos hiány van, amihez még hozzájön a kieső 1,2 milliárd forint iparűzési adóbevétel és a gépjárműadóból elvont 600 millió forint is.

Csőzik Lászlónak Balla György úgy fogalmazott: „Most először mást fogok mondani, mint a többieknek”, hozzátéve, ilyen működési hiánnyal más városoknál nem találkozott, ezért az eddigi tárgyalási sorozatban Érd az első város, amelynek esetében a kormány képviselői nem zárkóztak el attól, hogy pénzt adjanak a működésre.

A polgármester közösségi oldalán hozzáfűzte, tovább küzdenek, lobbiznak érvelnek és tárgyalnak és bemutatják Érd sajátos helyzetét és évtizedes problémáit.

„Muszáj, hogy mi, érdiek kapjunk működési támogatást, nem büntethetik az itt élőket forrásmegvonásokkal”

– emelte ki Csőzik László.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email