22_03_29_erdmost_nincskep

Rangos elismerésben részesült a Hulladékvadász applikáció

22_03_29_erdmost_nincskep

Rangos elismerésben részesült a Hulladékvadász applikáció

Hogy mi egy hulladékvadász fegyvere? A telefonja. Legalábbis ezt biztosítja a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány Hulladékvadász applikációja, ami múlt héten megnyerte a világ egyik legnagyobb távközlési szolgáltatója által kiírt pályázat digitális díját a Digitális Társadalmi Szervezetek kategóriájában, és az azzal járó 3 millió Ft összegű jutalmat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A díjat Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára, a zsűri elnöke adta át Szebenyi Péternek és Kertész Balázsnak, a JÖN vezetőinek.

Szebenyi Péter, érdi környezetvédő, a Hulladékvadász és a JÖN Alapítvány egyik vezetője elmondta, az applikációt már most is csaknem háromezren használják, de még csak androidon működik. Az elnyert díjnak köszönhetően azonban ki tudják terjeszteni iOS-re is, és sok más funkcióval is gazdagíthatják majd. Ennek lényege, hogy ha szeméthalomra talál az ember, nem kell semmi mást tennie, csak elővennie a telefonját, és az applikáció segítségével bejelentenie az illegálisan lerakott hulladékot. A többiről a Hulladékvadász és az általuk értesített hatóságok gondoskodnak, pár nap alatt pedig eltűnik a szemét.

– A díj elnyerésével szervezetünk, illetve az országossá vált hulladékvadász mozgalom újabb lökést kapott, hogy tevékenységünket tovább folytassuk, fejlesszük – tette hozzá Péter.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email