22_03_29_erdmost_nincskep

Polgármesteri reagáló nyilatkozat

22_03_29_erdmost_nincskep

Polgármesteri reagáló nyilatkozat

Csőzik László polgármester reagált Aradszki András Érd és a környék országgyűlési képviselője mai közleményére, amelyet változtatás nélkül teszünk közzé.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Reagáló nyilatkozat a nyilatkozó nyilatkozatára, mely egyben Micimackó gondolatainak mentén aképpen fogalmazódott meg, hogy a lényeg mégis talán Mackó szavaiban rejlik, miszerint: „Van úgy, hogy nagyobbnak és borzadályosabbnak látszanak a dolgok, ha egyedül vagyunk és félünk.” – A. A. Milne, Micimackó

„Így írtok ti.” – mondja Karinthy. És ezt mondom én is. Egy kis irodalmi idézetektől hemzsegő, viszont annál prózaibb írás következik:
Döbbenettel vegyes felháborodással olvasom a leváltott előző városvezetés, és – esküje szavai szerint – az Érdet is képviselni köteles országgyűlési képviselő közösségi oldalain közzétett gyűlöletkampányát. Többen kértek, hogy akarahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg ellenére mégis reagáljak ezekre a vádakra, melyek ugyan minden alapot nélkülöznek, de mégis alkalmasak arra, hogy gyanútlan olvasókat olyan irányba befolyásoljanak, mely irány még csak köszönő viszonyban sincs az igazsággal.

Így írnak ők. – mondhatnám Karinthyt átfogalmazva. De hát minek tenném? Karinthy azokat figurázta ki, akiket tisztelt, akik költő-, írótársai voltak. Divat volt ez, és akkoriban a nagy elődök példáján nevelkedett írók, politikusok sok esetben kemény szócsatákat vívtak egymással nyomtatott formában. Ám soha egyetlen egyszer sem engedték meg maguknak, hogy ne tiszteljék, ne ismerjék el a másik felet. Nem jutott eszükbe, hogy karcolataikban, néha akár gúnyos megnyilvánulásaikban ne lehessen érezni a megbecsülés, az elismerés tiszta érzéseit. Nem a másik lejáratása, megalázása, befeketítése vezérelte őket. Ez eszükbe sem jutott. Mert méltó ellenfélként, nyílt sisakkal küzdöttek.

Csak annyit mondok, nem igaz, amit írnak. Az egész nem igaz, bár, mint a népmesének van igazság magva, de az egész mégsem igaz, így egyben. Ezzel nem minősítek – ezt az urak megteszik maguk –, csak tényeket közlök. Azt akarják a félre-írók (mert hisz’ Így írnak ők) elhitetni, hogy ebben a városban cenzúra van. Holott ők tudják a legjobban, hogy mióta ők nincsenek, mi viszont vagyunk, azóta tényleg nincs. Hogy előtte mi volt? Ki tudja? De a város többsége nem akart cenzúrát, így minket bízott meg azzal, hogy ne is legyen. Ez van. És van az is, hogy „Az orgyilkosság a cenzúra extrém formája.” (George Bernard Shaw).

Sajnos azonban minden „Rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság.” (William Blake). Az igazság az igazság, uraim! Abból egy van, és még ha csak a részleteit hozzuk is nyilvánosságra, az egész akkor is igaz lesz. Viszont kétélű fegyver a részigazság. Csúnya sebeket ejt az igazságon ez a kétélű fegyver. Kiragadni, és más szövegkörnyezetben bemutatni az egész egy részét, önös érdekek mentén mások megalázására, befeketítésére használni azt, pedig olyan, mint a kapanyél. Sok esetben visszafelé sül el. Az igazság azonban mindig, minden körülmények között kiderül. Hol előbb, hol később, de kiderül. És csak szólok, mielőtt jobban belelovallják magukat ebbe, hogy „Amikor a gyűlölködők a kinézetedre és a másságodra mennek rá, az azt jelenti, hogy nem tudnak másba belekötni. És ekkor tudod, hogy győztél.” (Greta Thunberg)

Ez van, uraim! Ez megint nem sikerült! Én már október 13-a óta tudom, hogy győztünk. Érden számos érdi tudja, hogy győzött. Egyre többen írnak, vitatkoznak különböző fórumokon. Egyre többen merik vállalni a véleményüket. Számos ember áll ki nyíltan és bátran, és fogalmazza meg a véleményét közös ügyeinkről. Éppen ezért tudom pontosan, hogy Érden győzött az igazság!

Hiába állítják, hogy valaki odaszólt, valaki letiltotta, és valaki Önök ellen áskálódik, a király akkor is meztelen. Az Érdi Újság szabad, és szabad lesz, és nyitott Önök előtt is. Még akkor is, ha egy írásukat, a jelenlegi szerkesztők, akik nem is a város beosztottjai, talán nem is a mi oldalunkon állnak, éppen nem jelentetik meg. Én utánajártam az igazságnak! Én megkérdeztem, hogy mi is az igazság. Örülök, hogy amit hallottam, az nem más, mint az, hogy az érdi média szabad!
Végezetül pedig csak egyet kérhetek, és ezt tettem már sokszor, hogy ne pocsékolják az érdiek drága idejét áskálódásra, mások befeketíteni vágyására! Ne féligazságokat puffogtassanak, ne részben igaz dolgokból kreáljanak újabb féligazságokat! Önök mind megkapták tőlem a békejobbot! Azt félreütni, meg nem ragadni nem elegáns! Hiszen annyi, de annyi dolgunk van. Annyi, de annyi mindent kell megvalósítanunk. Nem a pártjuk, a mi frakciónk pártjai, és legfőképp nem a saját önös érdekeink mentén. Nem! Egyetlen egy dolog kell, hogy a szemünk előtt lebegjen, ez pedig nem más, mint az érdiek, Érd érdeke! „A legtöbb időt nem órákban, hanem percekben pazarolják el. Az a vödör, amelynek egy kis lyuk van az alján, pont olyan üres lesz, mint az, amelyet szándékosan hagytak üresen.” (Paul J. Meyer)

Kérem Uraim! Ne fúrjanak lyukat a közös vödrünkbe! És ne hagyják, hogy ugyanúgy üresen maradjon, mint ha furkálódásuk eredményre vezetne!

Én nem szeretném, ha William Shakespeare-nek lenne igaza, és azt kelljen mondanunk, hisz’ Önök ezt akarják, hogy „Ne fájjon, amire nincs orvosság. Aminek vége, vége.”

„A pirosat vagy a kéket választod? A kék visszavisz a Mátrixba. Holnap reggel felébredsz az ágyadban, és nem emlékszel semmire. Az életed megy tovább a régi, “normális” kerékvágásban. De ha a pirosat választod, az életed már soha nem lesz az, ami régen volt. Kilépsz a Mátrixból, és megismered a Valóságot!” – mondja Morpheus a Mátrix című filmben.https://erdmost.hu/cikk/orszaggyulesi-kepviseloi-kozlemeny

Az igazság pedig az, hogy ez a város elindult egy úton. Ehhez Önöknek is sok közük van, ebben Önök is részesek. Vagy így, vagy úgy, de okai, okozói a változásnak. Kell, hogy tudják, ha jönnek velünk, hát jó, ha nem, akkor úgy is. Mondom ezt úgy, hogy hiába tény, hogy az elődöm rakott le egy alapkövet, de a világ és a demokrácia rendje szerint, mint az érdiek által megválasztott polgármesternek, az avatón a szalagot már nekem kell átvágnom. Így hát vagy Önökkel, vagy Önök nélkül, de Érd olyan város lesz, amilyennek az érdiek mindig is vágyták!

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email