22_03_29_erdmost_nincskep

Nyugalmat és fejlődést Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Nyugalmat és fejlődést Érden

Van is, meg nincs is, mint a mesében  - körülbelül így jellemezhető az a körzeti megbízotti iroda, amelyet két éve adott át Parkvárosban az előző városvezetés. Csőzik László polgármester valódi rendőrállomást szeretne itt. Interjú.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Legutóbbi bejegyzésében a közösségi oldalán azt írta, nincs rendkívüli állapot Érden, a benzinkúton történt tömegverekedés elszigetelt eset volt, aminek többet nem szabad megismétlődnie. Mit tudnak tenni ennek megakadályozása érdekében?

A legfontosabb az emberek biztonsága, életük, testi épségük és vagyonuk védelme. Ami a benzinkútnál történt, az merénylet volt a civilizáció ellen. Megengedhetetlen, hogy idáig fajuljanak el az indulatok. Nyugalmat és fejlődést szeretnénk Érden. Amennyire csak lehet meg kell előzni, ki kell védeni az ilyen helyzeteket. Két család viszályát nem úgy kell rendezni, hogy közben évszázadokat lépünk vissza a középkorba, és barbár módon kivetkőzünk emberi mivoltunkból. A rendőrség még keményebben kell, hogy fellépjen a randalírozó elemek ellen, s hogy őszinte legyek, leginkább Enyingen kellene vaskézzel fellépnie az ottani hírhedt erőszakoskodóakkal szemben. Elvárom, hogy összehangolt akciók keretében számolják fel ezeket a bandákat, de az a minimum, hogy a városunkba ne tehesse be a lábát ilyen szándékkal egyetlen erőszaktevő sem.

Nagy László rendőr dandártábornokkal, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjével tárgyaltak arról, hogy megvizsgálják egy körzeti megbízotti iroda létrehozását Parkvárosban, de az előző városvezetés már átadott egy ilyet az Intersparnál. Ezek szerint az mégsem működik? 

Érd belvárosa, a rendőrkapitányság épülete, nem a város mértani-földrajzi középpontjában helyezkedik el. Parkváros bizonyos pontjaitól nagyon messze, 8-10 kilométerre, az Ercsi út elején állomásoznak a rendőrök. Papíron létezik ugyan egy körzeti megbízotti iroda a Bem téren, ám az nem látja el megfelelően a feladatait; nem mondhatni, hogy sűrűn fordulnának meg arra a rendőrök. Ezen változtatni kell. A Bem tér, az Iparos út környékén egy állandó, több fős rendőrállomásra van szüksége. Azt kértem a megyei rendőr-főkapitány úrtól, és a helyi, érdi kapitány úrtól is, hogy hozzanak létre egy ilyet. Olyat, amely a későbbiekben akár rendőrörssé is fejlődhet. A történtek után nem hiszem, hogy nagyon indokolni kéne még egy új parkvárosi rendőrállomás létjogosultságát, és a lakosok is azt várják el tőlünk, hogy őrködjünk éberen a biztonságunk felett.

Mit szól ahhoz, hogy T. Mészáros András úgy kommentálta a tegnapi bejelentését, hogy „idegen tollakkal akar ékeskedni”, mert van Parkvárosban körzeti megbízotti iroda?

Sajnálom, hogy a helyi ellenzék ebből is pártpolitikát csinál, és nem hajlandó megérteni azt, amiről világosan beszéltem, de az emberek is pontosan tudják: bármit is mondanak, nincs állandó jelenlét és rendőri infrastruktúra Parkvárosban! Hiába adták át a KMB-irodát, nem volt forrás rá, hogy ott aktívvá, a lakosság számára is érzékelhetővé váljon a rendőrség ottléte. Emellett az is egészen elképesztő, hogy T. Mészáros András úgy állítja be a dolgokat, mintha ennek bármi köze lenne a jelenlegi városvezetéshez. A volt polgármester a bukása óta folyamatosan https://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgbol, akár egy gyerek, akitől elvették a játékát. Haragjában rendszeresen olyan kínosan ostoba és nyilvánvalóan félrevezető kijelentésekre ragadtatja el  magát, hogy az ember csak fogja a fejét, hogy süllyedhet ennyire mélyre egy korábban ilyen fontos pozíciókat betöltő ember.

További cikkeink

További cikkeink

A 20. századi magyar képzőművészet kiemelkedő alakjának, Hincz Gyulának műveiből nyílt kiállítás április 13-án

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email