22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: szoros meccs után maradt Érden a kupa

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: szoros meccs után maradt Érden a kupa

Szoros meccset vívott a Dunaújvárossal a IX. Érdi Kupa zárómeccsén a házigazda, azonban Szabó Edina együttese győzelmével ismét megnyerte saját tornáját. A harmadik helyet az MTK-t legyőző Kisvárda szerezte meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

MTK Budapest–Kisvárdai KC

A harmadik helyért küzdött egymással az MTK és a Kisvárda. A mérkőzést a szabolcsiak kezdték jobban, de hiába vezettek bő tíz perc után 8–5-re is, a félidőben csak egy volt közte (14–15). A fordulás után néhány pillanat erejéig még vezettek is a fővárosiak, de a Kisvárda nem egy ötgólos sorozattal 19–17-ről tudott fordítani 22–19-re. A végjátékban mindkét félnek voltak jó periódusai, azaz hiába zárkózott az MTK, Bakó Botondék ritmust váltottak és végül 31–27-es győzelemmel szerezték meg a harmadik helyet.

IX. Érdi Kupa
MTK Budapest–Kisvárdai KC 27–31 (14–15)
Legjobb dobók: Pál T. 6, Tóth E., Dávid-Azari 5-5, ill. Radojevics 5, Milosevic, Milanovic-Litre 4-4

ÉRD–Dunaújvárosi KKA

Fordulatos első tíz percet prodkáltak a csapatok a IX. Érdi Kupa “döntőjén”, hiszen az első hat percben jobbára a DKKA volt előnyben, de az ÉRD Schatzl Natalie és Marketá Jerábková révén fordított (7–5). Sőt, bő tíz perc játékot követően egyik meghatározó játékosát is elvesztette a Kohász, hiszen Tóth Gabriella arcon ütéséért Szekerczés Luca egyből piros lapot kapott. Ez azonban inkább a házigazdát zavarta meg, hiszen György Lászlóék fordítottak (7–10). Az ÉRD bő tízperces gólcsendjét Király Réka törte meg, ezt pedig további öt érdi gól követte, így a hazaiak vonulhattak előnnyel a pihenőre (14–11).

A második játékrészt Kiss Nikolett duplája indította, amely után úgy tűnt, lezárja a meccset az ÉRD, ám Szalai Babették jó szériába kerültek, s zárkóztak is egy gólra (18–17). Innen Kisfaludy Anett két és Szabó Laura egy góljával ismét meglépett az ÉRD (21–17). Az utolsó percek azonban szorosan alakultak, a Kohász Mihály Petra révén négy perccel a vége előtt egyenlített (23–23). Aztán Termány Rita góljára még Kazai Anita válaszolt, de Jelena Lavkoéra már nem tudott reagálni a Kohász, az ÉRD pedig 25–24-re győzött és megnyerte a IX. Érdi Kupát.

IX. Érdi Kupa
ÉRD–Dunaújvárosi KKA 25–24 (14–11)
Legjobb dobók: Jerábková 6, Kiss N. 4, ill. Jovovity, Szalai B. 4-4

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email